Bemutató, felolvasószínház és határon túli vendégprodukció is szerepel a Zsámbéki Nyári Színház augusztusi műsorán.

A Zsámbéki Nyári Színház az évek során egyre szorosabbra fűzte kapcsolatát a határon túli színházakkal. Ennek folytatásaként és megerősítéseként kapott meghívást a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház A helység kalapácsa című produkciója, amelyet augusztus 18-án láthat a közönség. „Ezt a társulatot kiemelten fontos műhelynek tartjuk az ott folyó markáns, progresszív, újító jellegű művészi munka miatt, emellett e meghívással a külhoni magyar művészeket is szeretnénk segíteni és támogatni nehéz és bizonytalan helyzetükben” – mondta el Russói Tamás, a Zsámbéki-medence Idegenforgalmi Egyesület elnöke.

Másnap Lackfi János Milyenek a magyarok? című könyvének színpadi változatát tekinthetjük meg, amelyet Őze Áron vitt színre, Holecsko Orsolya és Auksz Éva szereplésével és a The Sharonz zenéjével. Lackfi fontos szereplője a színház idei évadának, a mostani előadás magunk mélyebb megismerésére és szembenézésre invitál, megértésre és elfogadásra tanít. Szintén visszatérő vendég Thuróczy Szabolcs, aki idén Bödőcs Tibor Meg se kínáltak című kocsmaáriájával áll színpadra. Az augusztus 6-án látható produkcióban a főhős, Oszkár néhol nosztalgikusan költői, néhol sokkolóan ismerős és karcos világa Keresztes Tamás rendezésében elevenedik meg.

Beck Zoli a Kártyajáték esten (Fotó: Szabó Zsófia)

Új tematikával folytatódik a #kedvesZsámbék! című felolvasószínházi sorozat, ezúttal a természet, a falu és a város témákhoz kapcsolódó műveket válogatott Seres Tamás rendező. A sorozat ötödik éve várja a közönséget változatos irodalmi szövegekkel és ismert művészekkel. Az idei, augusztus 13-i előadásban Trill Zsolttal, Hámori Gabriellával, Csákányi Eszterrel és Csorba Lóránttal találkozhatunk a színpadon. A nyári programsorozat augusztus 27-én zárul Vecsei H. Miklós és Beck Zoltán Kártyajáték című produkciójával.

Kiemelt kép: Thuróczy Szabolcs a Meg se kínáltak című előadásban (Fotó forrása: 6SZÍN)