Június 2-án, vasárnap Évadzáró Kölyöknappal búcsúztatja az évadot és köszönti a nyarat a Nemzeti Színház. Az ingyenesen látogatható, a közel három órás programsorozatra szeretettel várják a kisgyermekes családokat.

A 10 órától 13 óráig tartó rendezvény teljes ideje alatt üzemel az Egri Ugrálóvár, amelyet a kisebbek együttes erővel vehetnek be, időközönként a várvédő Bornemissza Gergely is tiszteletét teszi. Ezen kívül színházi nyomkereső játékon is részt vehetnek a gyermekek, zsákbamacska nyereményekért.

Emellett izgalmas és színes programok várnak az érdeklődőkre: 10 órától Glavanovits Tamás tart solymász- és állatbemutatót, ahol azokkal a madarakkal ismerkedhetnek meg a nézők, amelyek az Éden földön című előadásban szerepelnek. Fél 11-től a leányfalui Szekérszínház interaktív történelmi játéka lesz látható Mátyás deák címmel. Fél 12-kor a Körhinta című előadás világába csöppenhetünk bele egy fergeteges táncház keretében a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel. 11.55-től bárkiből válhat János vitéz, az előadás huszárjaival közösen próbálhatják ki a gyerekek, milyen is a vitézi életmód, valamint a biciklis lovakra is felpattanhatnak. Negyed 1-től Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar interaktív koncertjére invitálják a családokat, ahol a zene és a gyerekek segítségével elevenedik meg az izgalmas történet. Gyerekdalok és kortárs költők megzenésített versei kísérnek minket utunkon, aminek a végére, remélik, új zenekari tagokat is találnak majd.

Eszter-lánc mesezenekar (Fotó: Nemzeti Színház)

A programokat jó időben a Hajóorrban, eső esetén a Nemzeti Színház épületében tartják. A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, az érdeklődők a kolyoknap@nemzetiszinhaz.hu e-mail címen jelentkezhetnek az eseményre! A  Kölyöknapra érkező első 150 gyermek ajándékként vattacukrot kap.

Kiemelt kép: Jelenet a János Vitézből (Fotó: Eöri Szabó Zsolt)