A székesfehérvári Vörösmarty Színház idei évadát rendhagyó és mesebeli környezetben zárhatta. Csókakőn Szili Sándor borpincéjében került megrendezésre az esemény, ahol többek között az évad legjobb színészének járó díjat is kiosztották.

A színház társulata sikeres évadot tudhat maga mögött, hiszen 10 bemutatón és közel 300 előadáson vannak túl. Szikora János, a teátrum igazgatója így fogalmazott: „Igazából ez a Vörösmarty Színház! Nem az a Vörösmarty Színház, a falak, a székek, ez az. Ti vagytok a Vörösmarty Színház. És ez valami olyan fantasztikus ajándéka az életnek, amilyen fantasztikus ez a környezet, ahol most vagyunk. Nagyon-nagyon becsüljük meg egymást, mert ennél nagyobb értéket ritkán kap az ember a Gondviseléstől. Őszintén kívánom, hogy ez ne egy nosztalgikus emlék legyen, hanem legyen ez a hétköznapjaink része.”

Az évad legjobb színésze díjat idén Varga Lili vehette át. A Vörösmarty-díjat, ami a színház alapítványának különleges elismerése,  amit titkos szavazás után adnak át egy férfi és egy női díjazottnak, idén Varga Mária és Sághy Tamás vehette át. A teátrum igazgatója laudációjában így fogalmazott: „Úgy érzem, hogy a két díjazott most van a csúcson, azt kívánom nekik, hogy vagy ezen a platón maradjanak, vagy innen még fölfele, mert zseniális mindkettő”. Ezeken felül az évad legjobb dolgozója díj is átadásra került, az elismerés idén Jászai György színpadmester kezébe kerülhetett. Bagó Bertalan így nyilatkozott róla:  „Szerintem az ország egyik legjobb szakembere. Ott kezdte, hogy volt ló eleje, volt tehén hátulja, volt A velencei kalmár-ban zsidóverő, és szerintem az év legjobb alakítását megkaphatná, mert az Az öreg hölgy látogatásában fiával maradandót alkotott.”

A Vörösmarty Színház jövőre is változatos és színesnek ígérkező évadot ígér szeptember elejétől

Kiemelt kép: Pillanatkép a Vörösmarty Színház évadzáró társulati üléséről (Fotó: Vörösmarty Színház)