Június 15-én megtartotta évadzáró társulati ülését a Miskolci Nemzeti Színház, amelyen Béres Attila igazgató megköszönte a teljes stáb egész éves munkáját, a csillagokhoz hasonlítva őket: „Azt hiszem, még mindig nagyon szerencsés a csillagzatunk, és iszonyú nehéz úgy tartani az égboltot, hogy ezek a csillagok ott is maradjanak. Ezek a csillagok ti vagytok. A magyar nyelv nem ismer olyan formulát, ami kifejezheti azt a köszönetet, amivel tartozunk nektek.”

A társulati ülés során kihirdették a társulati szavazás eredményeit. Az évad színművésze Bodoky Márk lett, a legjobb táncművész Mohai Cintia, a legjobb zenekari művész Fogarasi Tamás, a legjobb énekkari művész pedig Zamatócky Florianna. A vezetőség által odaítélt Spiritus díjat idén Kriston Szabolcs kelléktárvezető kapta. A Művészeti Tanács díjával Koncz Boglárka művészeti főtitkárt jutalmazták. A színház az idei évadban saját közönségszavazást is indított, amelynek során a nézők az előadások látogatásakor szavazócédulán adhatták le voksaikat a legjobb színművésznőre, színművészre, és kedvenc előadásukra, emellett egy 1-től 10-es skálán szavazhattak, mennyire vannak megelégedve a színház művészi irányvonalával. A legjobb színművésznő Czvikker Lilla lett, a legjobb színművész Rózsa Krisztián, a kedvenc előadás pedig a Producerek című musical. A szavazatok alapján elmondható, hogy a közönség elégedett a színház művészi irányvonalával, ugyanis a szavazatok legnagyobb részét a 9-es és 10-es tette ki, 1-es értékelés összesen csak 10 darab érkezett.

Béres Attila és Rózsa Krisztián a Miskolci Nemzeti Színház évadzáró társulati ülésén (Fotó: Hajdufi Péter)

Az Észak-Magyarország által alapított és indított szavazáson szintén voksolhattak a színházkedvelők kedvenc színművészükre és előadásukra. Idén ez Bodoky Márk színművész és a Bolha a fülbe előadás lettek. A díjakat Hajdu Mariann, a lap szerkesztője adta át. Losó József, a MIRELITE MIRSA Zrt. vezérigazgatója és felesége évek óta a miskolci teátrum támogatói, akik évről évre díjjal jutalmaznak egy-egy színművészt. Idén Czakó Julianna és Rózsa Krisztián színművészek kapták az elismerést, amelyet Losó Adrienn nyújtott át. Két Örökös tagot avatott idén a miskolci színház: Kozma Attilát, a Miskolci Balett művészeti vezetőjét és Kramcsák János műszaki vezetőt.

A nyár során a miskolci társulat három vendégszereplésre készül: július 6-án a Tartuffe, augusztus 31-én A revizor lesz látható a Városmajori Szabadtéri Színpadon, július 13-án pedig a Lear halála látogat el a Gyulai Várszínház Kamaraszínpadára.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Miskolci Nemzeti Színház évadzáró társulati üléséről, a mikrofonnál Veres Pál, Miskolc polgármestere (Fotó: Hajdufi Péter)