Bár július elejéig még játszanak, június 27-én megtartotta évadzáró társulati ülését a Játékszín, amelyen Bank Tamás évadértékelése után a teátrum díjai is átadásra kerültek.  

A 2021/22-es évad hivatalosan augusztus 26-án indult, és mindössze egyetlen bemutatót tartottak: Szakonyi Károly Adáshiba című drámáját vitték színre Bagó Bertalan rendezésében, együttműködésben a Vörösmarty Színházzal. Az évad utolsó előadására július 9-én kerül majd sor, így a szezonban 286 előadást tartottak, a nézőszám pedig meghaladta a 78.000 főt. Jubileumi előadáshoz 9 produkció érkezett: ezek közül túljutott a százas szérián a Virágot Algernonnak és a Legénybúcsú, a Menopauza és a Kölcsönlakás több mint 150 estén került már műsorra, a Primadonnák és a Legyen a feleségem! a 175. előadását ünnepelte, a Hatan pizsamában és a Nyolc nő pedig a Játékszín történetében legmagasabb előadásszámhoz, a 200. estéhez érkezett el. 

A színház 2012-es alapítású Kránitz Lajos-díja a 2005-ben elhunyt Jászai Mari-díjas színész mértékadó művészi munkájának, pályafutásának állít emléket. Az elismerést, amelyet minden évadban kiemelkedő teljesítményéért vehet át egy-egy művész, idén Kolovratnik Krisztián nyerte el. A színművész kilenc évig szüneteltette a színházi pályafutását, csak filmes szerepeket vállalt. A hosszú időszak után a Játékszínben tért vissza a színpadra 2019-ben, a Czukor Balázs rendezte Teljesen idegenekben. 2020-ban a Nagyvárosi fények Milliomosának szerepében debütált, majd Szente Vajk A dominógyilkosság című krimijében a miniszterhelyettest alakította.

Márkus Mihály gazdasági igazgató és Bank Tamás igazgató a Játékszín 2021/22-es évadzáró társulati ülésén (Fotó: Juhász G. Tamás)

A Kishonti Ildikó emlékére alapított elismerést olyan háttérmunkatárs kapja, aki jelentős mértékben hozzájárul a produkciók megvalósításához. Az idei díjazott, Osváth István hangosító, a hangtár vezetője, aki a kezdetektől a Játékszín kötelékének tagja. Több évtizedes színházi tapasztalata, professzionális szakmai tudása nagyban hozzájárul az előadások sikeréhez, sokszor saját ötleteivel, javaslataival járul hozzá egy-egy rendezés zenei aláfestéséhez.  

A mostani évadzáró társulati ülésen negyedik alkalommal adták át Az évad színésznője és Az évad színésze elismeréseket a közönség szavazatai alapján. Idén Lévay Viktória (Adásiba, A dominógyilkosság, A vád tanúja) és Fehér Tibor (A dominógyilkosság, Kölcsönlakás) nyerte el a címet. Igazgatói elismerésben részesült Perei Adrienne főpénztáros, Szabó József Györgyné Jolika dekoratőr és Mózes Gáborné Ibolya takarító.

Kiemelt kép: A Játékszín 2021/22-es évadának díjazottjai (Fotó: Juhász G. Tamás)