Megtartotta közös évadnyitó társulati ülését a Győri Nemzeti Színház és a Győri Balett.

Bakos-Kiss Gábor, a Győri Nemzeti Színház igazgatója elmondta, hogy az évadot szeptember 18-án nyílt nappal indítják, majd még abban a hónapban bemutatják Moliere A képzelt beteg című vígjátékát Zakariás Zalán rendezésében. A korábban bejelentett Ármány és szerelem című romantikus dráma helyett Tamási Áron Énekesmadár című szerelmes játékát viszik színpadra. Friedrich Schiller romantikus drámáját az ukrán Ivan Urivsky rendezte volna, aki azonban Oroszország ukrajnai háborúja miatt nem tud eleget tenni feladatának, így az Ármány és szerelem bemutatóját a következő szezonra halasztották. Bakos-Kiss kiemelte, hogy az évad végén szeretnék megrendezni a Duna Összművészeti Fesztivált, amelyre Németországtól Romániáig hét olyan színház társulatát hívják meg, amelyek Győr léptékű és a Duna mentén lévő városokban működnek. 

Velekei László, a Győri Balett igazgatója elmondta, hogy október 28-án mutatják be Henrik Ibsen Peer Gynt című drámai költeményét. A kisebbeknek játsszák a Kippkopp és Tipptopp, a Kippkopp karácsonya és a Maszkabál című darabokat, emellett augusztus 27-én mutatják be a Max és Móric című táncos előadást. A Kisfaludy-teremben kerül bemutatásra az Antigoné, a Ne bánts!, a Julie kisasszony és az Egy lépéssel közelebb is. A társulat a következő évadban több alkalommal is fellép a fővárosban, emellett Pécsett, Kassán, Pozsonyban, Bécsben és a tervek szerint Kolumbiában is bemutatkoznak majd.

Kiemelt kép: Veleki László, Pergel Elza (Győr alpolgármestere) és Bakos-Kiss Gábor az évadnyitó ülésen (Fotó: Ács Tamás)