Megtartotta évadnyitó társulati ülését a Budapest Bábszínház, valamint az olvasópróbával kezdetét vette az évad első bemutatója, Az utolsó bárány próbafolyamata is.

A Budapest Bábszínházban nyáron befejeződtek a munkálatok, így a 400 fős Nagyszínpadon és a 100 férőhelyes Ország Lili Stúdióban ettől az évadtól kezdve klimatizált nézőtérrel várja a látogatókat a teátrum. „Nagy nap ez a Budapest Bábszínház életében, először tartunk társulati ülést klimatizált nézőtéren. A nagy örömünkben természetesen oda kell figyelnünk arra, hogy a jelenlegi energiaárak mellett a lehető leghatékonyabban működtessük a klímaberendezést” – ezekkel a szavakkal köszöntette a társulatot Ellinger Edina igazgató, majd ezt követően kitért a nyári fesztiválokon elért sikerekre is: „Lehetőségünk volt bemutatkozni a bábos szakma előtt a Magyarországi Bábszínházak 15. Találkozóján Kecskeméten, és sok új nézőt értünk el Veszprémben a VEB2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozaton. Az Ördögkatlan Fesztivál díszvendégeként szintén nagy sikert aratott öt bábos előadásunk Villányban és környékén”.

Az évadnyitó társulati ülést követően megtartották az idei évad első bemutatójának az olvasópróbáját is. Az utolsó bárány című humoros, karácsonyi mesét Cseri Hanna állítja színpadra a 6 éven felüli gyerekeknek. Ulrich Hub betlehemes története az összefogásról, a hitről, a reményről, a szeretetről szól, hét kicsit fura bárány kalandjain keresztül. Az előadás rendhagyó perspektívából, ismerős karácsonyi zenékkel meséli el Jézus születésének igaz történetét. A humoros párbeszédek, vicces figurák már az olvasópróba jó hangulatát is megalapozták. A társulat reményeik szerint a nézők tetszését is elnyeri majd ez a szerethető mese.

Kiemelt kép: A Budapest Bábszínház társulata a 2022/23-as évadban az évadnyitó társulati ülésen (Fotó: Piti Marcell)