Szeptember 2-án kezdődik a Móricz Zsigmond Színház 2020/2021-es évada: a szezon a szabadtéren nagy sikerrel debütált Neil Simon musicallel, az Édes Charityvel indul.

Az elmaradt előadások pótlása és a premierek bemutatása mellett a közönség biztonságára is külön figyelmet fordítanak a nyíregyházi színházban is. A nézők számára kötelező maszkviselés és a nézőtér nyitási rendjének megváltozása mellett már biztossá vált, hogy a határkorlátozások bevezetése miatt elmarad az évad második bemutatója, Bertold Brecht Kurázsi mama és gyermekei című drámája, amelyet Keresztes Attila rendezett volna.

A színház ügyvezető igazgatója, Kirják Róbert külön kiemelte a nem rég felújított Benczúr téri Rózsakert Szabadtéri Színpad jelentőségét, ugyanis a nyár során számos darabot ezen a játszóhelyen láthatott a közönség. Év végére várhatóan átadják Nyíregyháza épülő kulturális negyedének egy újabb elemét, a korábbi helyőrségi művelődési otthon Szindbád néven születik újjá, ahol egy pódiumszínpadot is kialakítanak – mondta Kovács Ferenc, a város polgármestere.

Az évad műsorában a nagyszínpadi bemutatók közül látható lesz Francis Veber Balfácánt vacsorára! című vígjátéka Göttinger Pál rendezésében, Szálinger Balázs meséje, a Csillagszemű juhász Vidovszky György színrevitelében, a Jókai Mór kisregénye és Dargay Attila rajzfilmje alapján készített Szaffi című darab, amelyet Horváth Illés rendező segítségével láthatnak a nyíregyháziak. Jule Styne, Bob Merrill és Isobel Lennart Funny girl című musicaljét Szente Vajk gondozza majd a színpadon, egy Shakespeare-klasszikust, a Szentivánéji álom című vígjátékot Szőcs Artúr, egy másik Neil Simon- vígjátékot, A napsugár fiúkat pedig Mészáros Tibor rendezi.

Kiemelt kép: A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház épülete (Fotó: Móricz Zsigmond Színház)