Rendhagyó módon, a naptári év végéig hirdette meg következő évadát a Vígszínház. A most 125 éves intézmény a korábban már ismertetett címek mellett (a Nagyszínpadon a Kabaré és a Szerelmek városa, a Pesti Színházban A kő és a Bella Figura mutatkozik be ősszel közönség előtt) két premiert tervez az őszi-téli időszakban: Csehovtól a Sirály és a Party című kortárs vígjáték debütál majd a teátrumban. A bérletértékesítés a megszokott módon május 1-jén kezdetét vette.

A Vígszínházhoz számos emlékezetes Csehov-előadás köthető, gondoljunk csak az 1972-es Három nővérre Békés Ritával, Ruttkai Évával és Pap Évával (később Egri Márta vette át utóbbitól a szerepet), vagy a 2007-es Cseresznyéskertre Eszenyi Enikővel a főszerepben. Az 1896-ban íródott Sirály az író legszemélyesebb színműve, hiszen a darabba az önéletrajzi elemeken kívül néhány közeli ismerősének sorsát is beleszőtte. A Vígszínház előadását David Doiasvili, a Grúz Nemzeti Színház igazgatója állítja színpadra.

A teátrum mindig is komoly hangsúlyt fektetett a kortárs drámák műsorra tűzésére, ezt a hagyomány követve érkezik a Pesti Színházba Sally Potter Party című színműve, amelyet Paczolay Béla rendez. Egy elegáns londoni házban baráti társaság gyűlik össze, hogy ünnepeljen: Janetet, a háziasszonyt pár órája választották meg a brit árnyékkormány miniszterévé. Úgy tűnik azonban, hogy minden jelenlevőnek van valami titka vagy éppen szenzációs bejelentenivalója. A vendégek egyre kevésbé figyelnek Janetre, lassan már nem is róla, nem is az ő sikeréről szól az este. Rejtélyes telefonhívások érkeznek, az egyik várva várt vendég pedig távol marad, és egyszer csak előkerül egy pisztoly is…” – áll az izgalmas darab színlapján.

A Vígszínház társulata természetesen további bemutatókra is készül a 2021/22-es évadban, illetve a teátrum jubileumi, 125. évét is számos különleges programmal, eseménnyel, kiadvánnyal igyekszik majd megünnepelni.

Kiemelt kép: A Vígszínház épülete (Fotó: Rátonyi Gábor)