A Vertigo Média forgalmazó szervezésében ötödik alkalommal rendezik meg az Art+ Cinemában az Európai Filmhetet, amelynek keretében különböző díjnyertes és közönségkedvenc alkotásokat tekinthetnek meg az érdeklődők először vagy újra. A változatos kínálatot Európa hét országának filmtermése szolgáltatja, amikre június 23. és 29. között válthatnak jegyet a filmrajongók. 

Az idei felhozatalban Anglia, Svédország, Franciaország, Magyarország, Németország, Dánia és Norvégia kaptak helyet. Az egyes nemzetek olyan komoly művekkel lesznek jelen az Európai Filmhéten, mint az Anthony Hopkins főszereplésével készült Az apa, a Mads Mikkelsen nevével fémjelzett Még egy kört mindenkinek, az eutanázia kérdését Sophie Marceau drámáján keresztül boncolgató Minden rendben ment, a norvég tömegmészárlást feldolgozó Utoya, július 22. vagy éppen a svédek Amerikában való szerencsepróbálását bemutató Kivándorlók. Hazánkat három film fogja képviselni: Nagy Dénes második világháborús drámája, a Természetes fény, a női testépítésről szóló Szelíd és a Szabó Győző drogvallomásából készített film, a Toxikoma Molnár Áronnal a főszerepben.  

Az összes vetítés az Art+ Cinema Lugosi termében lesz, a jegyek 600 forintba kerülnek. A teljes programért és a jegyvásárlásért érdemes meglátogatni a mozi honlapját

Kiemelt kép: Mads Mikkelsen a Még egy kört mindenkinek egyik jelenetében (Fotó: Port.hu)