Március 9-én, hétfőn, 18 órai kezdettel két észt drámát tekinthetnek meg felolvasószínházi előadásként az érdeklődők a József Attila Színház Gaál Erzsébet Stúdiójában.

Az észt drámairodalom két újdonsága a digitális fejlődés hátterében meghúzódó változásokkal járó emberi problémákról és a velük való küzdelmekről szól. Siret Campbell műve, a Beatrice egy jövőben játszódó szerelmi történet, amelyben a tudat digitális megőrzése csupán csak egy újabb lépésnek számít az életminőség javításában és a halhatatlanság elérése felé. A dráma főbb szereplőit Blazsovszky Ákos, Jakus Szilvia, Fehér Anna és Quintus Konrád keltik életre. Martin Algus sajátos thrillere, a Valami igazi filozófiai és társadalmi kérdéseket feszeget. A darab kiindulópontjaként szolgáló internetes zsarolás váratlan fordulatokon keresztül tart az elkerülhetetlen és veszélyes végkifejlet felé. A kétszereplős történetet Quintus Konrád és Chajnóczki Balázs előadásában ismerhetjük meg.

Siret Campbell alkotása 2018-ban dráma kategóriában, Martin Algus a színdarabbal azonos című regénye pedig 2019-ben próza kategóriában nyerte el az Észt Kulturális Alap díját. Mindkét előadást Guelmino Sándor rendezi, az eseményre a belépés ingyenes, de regisztráció szükséges, amit a szervezes@jozsefattilaszinhaz.hu címen keresztül lehet megtenni.

Kiemelt kép: Quintus Konrád (fotó: József Attila Színház)