6 ősbemutatóval, 3 vizsgaelőadással, 20 befogadott társulattal, valamint számos gyerek és egyszemélyes produkcióval, érzékenyítő és zenés előadásokkal kezdte meg első évadát a megújult 6SZÍN. Terézváros izgalmas kulturális központja a 2021/22-es évadban közel 40 ezer néző előtt 53 különböző darabot játszott összesen 200 előadás és 23 tájelőadás keretében, 2 helyszínen.    

A 6SZÍN az elmúlt évadban hat ősbemutatót (saját produkciót) vitt színre. A Tóth József rendezte Szindbád ma révbe érrel a Déryné Országjáró Programnak köszönhetően több, mint 8 kistelepülésre is eljutott a darab, többek között Csorvásra és Bódvaszilasra. Bödőcs Tibor Meg se kínáltak című kocsmaáriája Thuróczy Szabolcs tolmácsolásában és Keresztes Tamás rendezésében hatalmas sikert aratott, csakúgy, mint Presser Gábor Presser könyve alapján, Vajda Katalin által írt Egyedül nem megy című zenés színpadi műve, amit Simon Kornél álmodott színre. Szilágyi Bálint rendezte Petőfi Sándor Az apostol című „költői elbeszélését”, Stork Natasa, Szamosi Zsófia és Szilágyi Ágota szereplésével. Csákányi Eszter önálló estje, az Amikor találkoztam Barisnyikovval egy táncstúdióban játszódik, ezért a Hölgyválasz Táncstúdióban nézheti meg a kamaradarabot a nagyérdemű. Végezetül: itt mutatta be a K2 Színház Edward Bond A király bolond című drámája alapján készült előadást Benkó Bence rendezésében. 

A 6SZÍN mindent megtesz azért, hogy felkarolja és támogassa a fiatal alkotókat, ezért olyan vizsgaelőadásoknak adott otthont az évad során, mint az Ernelláék Farkaséknál, a Mágnás Miska vagy az Előttem az élet. Továbbá öt  egyszemélyes produkciót is felkarolt a teátrum: Barna Zsombor rendezésében a Vitéz László, Háy János sorsjátéka, A cégvezető Sághy Tamás előadásában, Bezerédi Zoltán Esterházy estje, Lady Bracknell Szirtes Balázzsal a főszerepben, valamint a Megmondta professzor asszonyom verbatimdráma Kőszegi Mari előadásában. Ez utóbbi a 6SZÍN azon törekvését is jól tükrözi, ami a társadalmi célú, érzékenyítő előadások és beszélgetések felkarolását célozza meg. Ide tartozik Szabó Kimmel Tamás zenés estje a SZÉTTÉPVE, illetve a Bátorságok Könyve is. Ezeken felül olyan előadásokat is befogadott a színház, mint az Édeskettes hármasban musical, vagy a HATAN-Társulat debütáló darabja, a Történetőrző

Kiemelt kép: Pillanatkép a 6SZÍN évadzáró üléséről (Fotó: Szkárossy Zsuzsa)