A Kozák András Stúdió adott otthon a decemberi nagyszínpadi bemutató, a Beatles.hu olvasópróbájának, amelyet október 18-án tartottak Székesfehérváron. Forgács Péter és Kováts Gergely Csanád közös műve a négy liverpooli történetét viszi színpadra a kezdetektől egészen addig, amíg kifordították sarkaiból a világot.

Lehet szeretni vagy nem szeretni, a világ legjobb és legmeghatározóbb zenekarának, lázadóknak, a mai popkultúra megalapozójának tartani a Beatlest – egy biztos: semlegesen elmenni mellette nem lehet. Forgács Péter például az olvasópróbára kis Beatles-es fémbőrönddel érkezett, telefontokján szintén Beatles felirat díszeleg, és a próba után azt is elárulta, hogy gyakorlatilag nem lehet neki olyan liverpooli négyes ajándékot adni, ami már ne lenne meg. A hamarosan bemutatásra kerülő darabot annak idején a Mindhalálig Beatles című előadás ihlette, aztán Kováts Gergely Csanáddal összefogva létrehozták a Beatles.hu-t, amely a Gombafejek visszaemlékezéseit fűzte össze egy kerek történetté, természetesen fűszerként a legemblematikusabb számaikat felhasználva.

A „zenés ámokfutást” december 3-án mutatja be a Vörösmarty Színház. A Beatles-fiúk szerepében Másik Lehelt, Mechle Christiant, Imre Krisztiánt, Góg Tamást, Horváth Dánielt, Gábor Márkót és Forgács Pétert láthatják (utóbbi rendezi is az előadást), a fehérvári társulatból közreműködik még Kiss Diána Magdolna, Kricsár Kamill, Andrássy Máté, Kozáry Ferenc és Rovó Tamás, a koreográfus Kováts Gergely Csanád.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Beatles.hu olvasópróbájáról (Fotó: Fejér-Erdélyi Teréz)