A húsvéti hétvégén, április 17-én és 18-án lesz látható az RTL Klubon a vadonatúj, hat részből álló Sisi, az Erzsébet királyné életéről szóló történelmi sorozat.

A legendás magyar királyné életét feldolgozó történet közel 70 évvel a Romy Schneider főszereplésével készült, mára klasszikussá vált filmtrilógia után teljesen új megközelítésben, modern feldolgozásban kerül közönség elé. A Dominique Devenport és Jannik Schümann főszereplésével készült alkotás őszintén és hitelesen mutatja be az osztrák császárné és magyar királyné életét, Sisi legfőbb bizalmasai szemszögéből. Az olykor merész, a szexualitásra is nagy hangsúlyt fektető, mégis ízlésesen és igényesen tálalt történet jóvoltából a betekintést nyerhetünk a lenyűgöző uralkodói létbe, és egy sokrétű, elbűvölő királynét ismerhetünk meg. Ugyanakkor az autentikus helyszíneken, lélegzetelállító díszletekben és jelmezekben forgatott német széria nemcsak Sisi életének szépségeit mutatja be, hanem kendőzetlen őszinteséggel ábrázolja a bécsi udvar árnyoldalait, a 19. századi viszonyokhoz mérten modern asszonynak számító királyné küzdelmeit, az őt ért sorscsapásokat, valamint I. Ferenc Józseffel kötött házasságának nehézségeit is.

Jelenetkép a Sisi című sorozatból (Fotó: snitt.hu)

A szabadabb neveltetésben részesült hercegnő a kezdetekben nem is sejti, mi vár rá, amikor nővére helyett az ő kezét kéri meg az osztrák császár. Az ekkor még csak 15 éves Sisi szerelmi házasságot köt I. Ferenc Józseffel, de boldogsága hamar fogságnak bizonyul, amikor bekerül a szigorú és merev etikettel rendelkező bécsi udvarba. Az uralkodói lét szöges ellentéte annak, ami Sisi lételeme: a szabadság és az önrendelkezés. A sorozat nézői megismerhetik, hogy a korabeli felfogáshoz képest modern, magabiztos és szabad fiatal hölgy hogyan harcol önazonosságáért és a szigorúan szabályozott udvari szokások ellen, és epizódról epizódra nyomon követhetik, ahogy politikai szerepvállalását követően, több sorscsapás ellenére Sisi valóságos ikonná és a közép-európai történelem jelentős alakjává válik.

A hatrészes sorozat első három epizódja április 17-én, húsvét vasárnap, a következő három epizód pedig húsvét hétfőn lesz látható az RTL Klubon.

Kiemelt kép: Dominique Devenport és Jannik Schümann, a Sisi főszereplői (Fotó: snitt.hu)