Május 1-jén és 2-án a Katona József Színház ad otthont a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely vendégelőadásának. Az Ahogyan a víz tükrözi az arcot a Sufniban lesz látható május első két napján.

Az Osonó Színműhely társulatának tagjaiban régóta érett a vágy, hogy megmérjék a minket körülvevő társadalom lázát és erről a színház eszközeit felhasználva beszéljenek. Az Ahogyan a víz tükrözi az arcot dokumentarista jellegű előadás, amelyben a fiatalokat érintő társadalmi, szociális problémákat kutatják, így a magányos gyerekek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok és saját történeteiket szőtték színházi eseménnyé, folyamatosan keresve a magukkal, nézőikkel és az Istennel való találkozás lehetőségét. Hosszú beszélgetéseik és egyéni megnyilatkozásaik eredménye egy közös forgatókönyv lett. Ennek színházi térbe helyezésekor megtapasztalták a közösségi alkotás és határaik feszegetésének élményét, létrehozva lelkük rezdüléseinek derűs vízióját és megmutatva arcaikat, ahogyan a víz tükrözi azokat.

A „posztdramatikus dokumentarista színházi megnyilatkozás” bemutatójára a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtárban került sor 2011. május 21-én, azóta pedig túl vannak az 580. előadáson is. Az elmúlt 11 évben a produkció bejárta Erdélyt, Romániát, Magyarországot, a Felvidéket, de vendégszerepelt Németországban, Dániában, Belgiumban, Csehországban, Thaiföldön, Olaszországban, Franciaországban, Svájcban, Ausztriában, Monacóban, Szlovéniában, Horvátországban, a Vajdaságban, Svédországban, Marokkóban, Angliában, Spanyolországban, Luxemburgban, Skóciában, Kárpátalján és Litvániában is. A darabot Fazakas Misi rendezte, a szereplőket Mucha Oszkár, Mihácsi Veronika, Hubbes Matyi, Bocsárdi Panna, Kurkó Karolnia és Kalotai Máté alakítják. 

Kiemelt kép: Jelenetkép az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadásból (Fotó: Osonó Színházműhely)