Augusztus 31-én debütál a Trafóban a Dollár Papa Gyermekei legújabb bemutatója, az Orlando című előadást Virginia Woolf azonos című regénye inspirálta, szövegkönyvét Kiss-Végh Emőke jegyzi.

A neves írónő, akit a modern angol próza és a lélektani regény egyik megteremtőjének tartunk, főművében hősének, a költői lelkületű nemesifjúnak nem olyan sorsot szán, mint a többi embernek – Orlando felett megáll az idő, és míg a történelem halad mellette, ő ugyanaz marad. Az Erzsébet-kori Angliában látja meg a napvilágot, ám életében fontos szerep jut Shakespeare-nek, kalandjai során megismerkedik egy szép, de csapodár orosz hercegnővel, magával a királynővel, a londoni alvilág számos tagjával, egy előkelő román hölggyel, a török szultánnal, majd egy csapat vándorcigánnyal. Mivel a XVIII. század nem tetszik neki, átsétál a XIX.-be, végül megnézi magának a XX.-at is. Vajon hagy-e nyomot az emberi lélekben az, ha valaki majdnem négyszáz évet él le egyhuzamban, először férfiként, aztán nőként, érzékeny líraisággal és jellegzetes angol iróniával figyelve a mellette elrohanó időt?

Erre a kérdésre kísérel meg választ adni a Dollár Papa Gyermekei legújabb előadása, amelyben látható lesz mások mellett Láng Annamária, Dankó István, Rába Roland, Zsótér Sándor, Mátray László, Schmied Zoltán és Ágoston Katalin is. A produkció jelmezeit Kiss Tibor – Je Suis Belle álmodta meg, a zenét Krizso jegyzi, producere és rendezője Ördög Tamás.

Kiemelt kép: Az Orlando alkotói (Fotó: Dollár Papa Gyermekei)