A Thália Színház Agatha Christie talán legismertebb művével, a Gyilkosság az Orient Expresszen című krimivel kezdte meg 2020/21-es évadát, amelyet szeptember 5-én mutattak be Szirtes Tamás rendezésében. A következő nagyszínpadi premier egy grandiózus Broadway-musical lett volna, ám a vezetőség úgy döntött, hogy biztonsági okokból – a járvány-helyzet okozta nehézségeket megelőzve – a Lövések a Broadwayn helyett László Miklós romantikus vígjátékát, az Illatszertárat mutatják be október 30-án.

Az 1937-ben íródott történet a harmincas évek nyüzsgő, színpompás Budapestjére röpít bennünket, egészen pontosan Hammerschmidt Miklós illatszertárába, a Váci utcába, ahol egyszerűen mindent lehet kapni: púdert, fogkefét, de még akár tornacipőt is. Közeleg a karácsony, egyre nagyobb a forgalom, a főnök pedig egyre feszültebb, napok óta csak kiabál mindenkivel, elsősorban Asztalos úrral, akinek pedig mindene a munka. A viták mögött természetesen egy nő áll, bár nem a klasszikus formában, szó sincs szerelmi versengésről, Balázs kisasszony intrikája inkább arra irányul, hogy saját trehányságát elfedje…

A számos feldolgozást, köztük három hollywoodi filmet megért vígjátékot Béres Attila állítja színpadra, aki nem először találkozik a művel pályája során. A sodró lendületű komédia főbb szerepeit Szervét Tibor, Ember Márk, Szinetár Dóra, Szabó Győző és Nagy Viktor játsszák.

Kiemelt kép: Béres Attila (fotó: Juhász Éva)