November 4-6. között első alkalommal kerül megrendezésre a Ráday Utcai Színházi Találkozót (RUSZT), amelyen az utca színházainak (Itt és Most Társulat, a Kettőspont, a MáSzínház, a Pinceszínház, a Stúdió K és a VerShaker csatorna) saját előadásai mellett vendégfellépővel, képzőművészeti, irodalmi és zenei eseményekkel, workshopokkal és művészeti foglalkozásokkal várják a látogatókat.

A 2019-ben indult Startfeszt nevű rendezvényt az elmúlt évek során a szervezők tovább gondolták és az Itt és Most Társulat szomszédságában működő alkotóhelyeket is bevonták a programsorozatba. A tapasztalatokra alapozva 2022-ben a fesztivál új névvel és koncepcióval tér vissza. Az Itt és Most Társulat és partnerei – MásSzínház, Kettőspont, Stúdió K, Pinceszínház, VerShaker, Ráday SOHO – egy olyan programsorozat létrehozását tűzték ki célul, amely magas művészeti színvonalon mutatja be a fővárosi független színházi szakmát, a Ráday utcában játszó társulatokat, és vendégjátékoknak is helyet adva párbeszédre késztető színházi találkozóként inspirálja a résztvevőket és alkotókat.

Az együttgondolkodás egy zártkörű beszélgetéssel indul, amire az együttműködő színházak munkatársait várják a szervezők. A World Café segít átgondolni a jövőbeni együttműködéseket az egymás közelében működő műhelyek között, hogy a közös gondolkodás által a legrelevánsabb kérdésekre is válaszok születhessenek. A megnyitót követően pedig A független az szabad? című beszélgetéssel kezdődik a fesztivál. Öt színház hat helyszínen több mint 30 programja kerül megrendezésre november elején, a fizetős színházi előadások mellett különböző, regisztrációhoz kötött ingyenes programokon is részt vehetnek az érdeklődők.

A hétvége teljes teljes programja az esemény honlapján olvasható.