Szeptember 15. és 17. között rendezik meg az első Boronclassic Nemzetközi Komolyzenei Fesztivált a Boronkai kastélyban, amelyen a magyar és nemzetközi előadóművészek fellépése mellett családi programok is várják az érdeklődőket.

A rendezvényen különféle zenei korszakok, műfajok képviselői lépnek fel, valamint a szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a fiatal tehetségek felkarolására, bemutatására, zenésznövendékek bevonására is. A Boronka Futura Egyesület elnöke, Bebesi Erika reményei szerint az esemény kulturális hidat képez majd a világ neves előadóművészei és a Veszprém-Balaton régió között. A háromnapos fesztivál Dvorak és Brahms egy-egy művével indul, Farkas Gábor Liszt-díjas zongoraművész, az esemény művészeti vezetője és a Calypso Quartet közreműködésével. A további fellépők között olyan neveket találunk mint a fiatal török zongoraművész, Özkan Berkay, Farkas Yuki zongoraművész, Joszuke Simizu csellóművész, Katoh Hiroko szoprán, a Magyar Állami Operaház énekese, valamint Haruka Nagao hegedűművész, a Magyar Állami Operaház 1. szóló koncertmestere. 

A fesztiválon fiatal zongoraművészek is bemutatkoznak: A Zeneiskolától a Zeneakadémiáig című programban Kovács Lotti, valamint Farkas Benjamin Kotaro koncertje várja a közönséget Várnagy Andrea és Farkas Gábor zongoraművészek közreműködésével, akik interaktív beszélgetésen mutatják be a gyerekeknek a hangszereket. Az esemény egyik célja, hogy a kicsik testközelből ismerhessék meg a művészeket, a tradicionális japán hangszereken játszó Sakura együttes pedig a zenén túl japán zenei eszközöket is bemutat a közönségnek.

Kiemelt kép: Farkas Gábor (Fotó: Raffay Zsófi)