A Rózsavölgyi Szalonban 2015 decemberében mutatták be Jean-Marie Chevret Amazonok című darabját Szarka János rendezésében, Náray Erikával, Györgyi Annával és Auksz Évával a főszerepben. Az elismert francia író az első rész nemzetközi sikerei után továbbgondolta a történetet, Amazonok – Három év múlva címmel megírta a folytatást, amely éppen a magyarországi ősbemutató után három évvel kerül most színpadra.

Martine boldogan éli a mintafeleségek életét, mos, főz, takarít és gondoskodik szerelméről, Pabloról. Annie megözvegyült, a férje után örökölt vagyont költi vidáman, csupa haszontalan dologra. Guillaume és Loïc kapcsolata harmonikus, boldogságukat semmi sem tudja megzavarni. De hol van Micky? Miért nem tudnak vele beszélni? Egyébként pedig… valóban minden ennyire idilli? Vagy a felszín alatt még sincs minden annyira rendben?

A december 13-i premieren minden rejtélyre fény derül, a fergeteges szórakozás pedig garantált, hiszen a rendezői székben ezúttal is Szarka János foglal helyet, a szereplők pedig mind visszatérnek, sőt, Sztarenki Pál is csatlakozik hozzájuk.

Az Amazonok – Három év múlva olvasópróbája (Fotó: Gordon Eszter)