Tegnap tartották a Játékszín első idei premierjének, a Teljesen idegenek című dráma olvasópróbáját. A világhírűvé vált olasz film színpadi adaptációját Czukor Balázs rendezésében Kolovratnik Krisztián, Makranczi Zalán, Martinovics Dorina, Debreczeny Csaba, Erdélyi Timea, Lévay Viktória és Nagy Sándor játsszák. A magyarországi ősbemutatóra november 23-án kerül majd sor.

A történet szereplői közös vacsorára érkeznek egyikük lakására, ahol a társaság egyik tagja kitalálja, hogy ezen az estén osszák meg egymással mindazokat a hívásokat és üzeneteket, amelyek mobiltelefonjaikra érkeznek. A kezdetben komikus jeleneteket olyan kínos pillanatok váltják, amelyek során egyre több hazugságra és sumákolásra derül fény az asztalnál ülőkről.

„A Jétékszín  2012-es újranyitása óta több filmadaptációt tűzött repertoárra, ezek közül az Életrevalók a budapesti színházak legkeresettebb előadásai között szerepel. A néző számára már ismert történet lejön a vászonról, testközelben játsszák kedvelt színészeik – ez esetben azonban velőig hatol majd ez a közelség, a közönség is részt vesz a baljóslatú vacsorán.” – mondta Bank Tamás, a teátrum igazgatója, aki Paolo Genovese filmjének színpadi jogait Magyarországon elsőként a Játékszín számára szerezte meg.

A Teljesen idegenek olvasópróbája (Fotó: Juhász G. Tamás)

Kiemelt kép: Czukor Balázs az olvasópróbán (Fotó: Juhász G. Tamás)