Áprilisban elkezdődött A szomjas troll című előadás próbafolyamata a Budapest Bábszínházban, a József Attila-díjas Varró Dániel 2022-ben megjelent kis viking legendáriumából merítkező produkció az Ország Lili Stúdióban lesz látható szeptembertől.

Mi történik a zordon fjordok partvidékén, ha lakkaszörpre szomjazik egy Kalle nevű troll? Ki az a Mökki goblin, Jukka Pekka, Gertrúd, Gréta, Freja, Frida, Jutta, Jütte?  Miért olyan lébenkanál Eino, az óratörpe, és miért gondolja a rák, kinek neve Kierkegaard, hogy minden embert gyötör a kergekór? A lehengerlő humorú és nyelvezetű verses mesében a skandináv mitológia jellegzetes vidékei és alakjai – fjordok és gleccserek, orkok, goblinok, trollok, törpék, vikingek, hableányok és hablegények – elevenednek majd meg.

A különleges mesevilágba Teszárek Csaba kalauzolja majd a gyerekeket, aki ezzel a szereppel ünnepli idén ősszel 20 éves társulati tagságát a Budapest Bábszínháznál. Az előadást Cseri Hanna rendezi, aki egyben jegyzi a színpadi adaptációt és a zenét is. Munkáját dramaturgként Gimesi Dóra segíti, a látványért pedig Hoffer Károly felel. 

Aki pedig nem akar őszig várni, hogy találkozzon az északi mondakör szreplőivel, annak ajánljuk a Budapest Bábszínház nyári táborait, ahol A szomjas troll története köré épül majd minden program! 

Kiemelt kép: Pillanatkép A szomjas troll című előadás olvasópróbájáról (Fotó: Piti Marcell)