Egyedi bemutatóval készül az Orlai Produkció, Határátlépések címmel. Az előadás különlegességét elsősorban az adja, hogy a szövegkönyvet újonnan, a színészekkel készíti az író csapat, a színművészek személyes történetiből inspirálódva.

Az Orlai Produkciós Iroda 2005 óta érdekes színfoltja a budapesti kulturális életnek, sőt, az előadások folyamatos utaztatásával a vidéki településeknek is. Orlai Tibor, a független alkotóközösség életre hívója gyakran keres koprodukciós lehetőséget, hogy ezzel is minél több játszóhelyen jelenhessen meg az általa és csapata által képviselt értékrend. Idén ősszel ismét egy igazán különleges produkció van készülőben: szeptember 11-től a Hatszín Teátrumban lesz látható Dömötör András rendezésében a Határátlépések, amely tulajdonképpen a Second Life című darab folytatása.

A darabot Dömötör András, Deés Enikő, Benedek Albert és a társulat írja közösen, a színművészek történeteiből építkezve. „Mindennek van határa, állandóan feszegetjük a határainkat, a határ a csillagos ég, tartsuk tiszteletben egymás határait, közben meg a határok megszűntek, de határvédelemre szükség van, nem is szívesen lépjük át a határainkat, de a távolságtartás mégis rossz, de azért húzzuk meg, lépjük át, tartsuk tiszteletben, gyere közelebb, ne gyere, ez már nem is én vagyok, de most akkor mindennek van határa, vagy csak kinek hol? Mi van?” – írja a színlap. Az előadást még a kőszínházi premier előtt, nyári előbemutatóként is megtekinthetik az érdeklődők a Városmajori Szabadtéri Színpadon augusztus 3-án, illetve Kőszegen augusztus 4-én és Balatonbogláron augusztus 15-én.

Szereplők: Járó Zsuzsa, Péter Kata, Mészáros Máté, Ötvös András, Schruff Milán

Kiemelt kép: Részlet a Határátlépések című előadásból (Fotó: Takács Attila)