A holnapi nap folyamán kerül az automatákba a POKET harmadik versantológiája, Barátom, aki voltál címmel, amely a zsebkönyvek harmadik születésnapjának ünnepi kiadványaként jelenik meg.

A POKET életében szinte már hagyománnyá vált, hogy minden születésnap alkalmával új versválogatással lepik meg olvasóikat. Az első két kötethez – A szarvassá változott fiú kiáltozása a titkok kapujából és Írott kövem dobom a mélybe – Vecsei H. Miklós és Horváth Panna válogatták a verseket, melyek leginkább a klasszikus irodalom nagyjainak kevésbé ismert művei közül kerültek ki. A színművész a most megjelenő antológia érkezését a március 24-én tartott Facebook bejelentkezése során jelentette be, melyben emellett szó esett az eddig 2021-ben kiadott kötetekről, és a POKET 2021-es terveiről, valamint a poketközösségekről is.

A Barátom, aki voltál címet viselő kötetet verseit Vecsei Mucsi Zoltánnal és Beck Zolival – akinek az illusztrációi is díszíteni fogják a kötetet – válogatta együtt az elmúlt év során. A versek között nemcsak klasszikus, hanem kortárs művekkel is találkozhatunk, melyek a POKET csapata szerint a legnagyobb hatással lehetnek az olvasókra, és amelyek a szó szoros értelmében ki tudják őket rángatni az egyhangú mindennapokból. Az alkotók abban reménykednek, hogy a válogatás lehetőséget ad majd az olvasók számára arra, hogy ráeszméljenek az élet prioritásaira. „Az utóbbi, apokaliptikus hónapokban sokunkat elsodort egymás mellől az élet, de mi nagyon szeretnénk hinni, hogy a kényszerű távolság tapasztalata végül elmélyíti majd barátságainkat, kapcsolatainkat és az egymásra figyelést.” A kötet címe is ezt a gondolatiságot igyekszik tükrözni, remélve, hogy a versek „magányában társra lelhetünk”.

Barátom, aki voltál (Fotó: POKET Instagram)

A Barátom, aki voltál április 9-én, azaz holnap kerül az automatákba Mucsi Zoltán nagykövetségével, ez alkalmoból a POKET csapata aznap 19 óra 50 perckor elő-költészetnapi játékra invitálja az érdeklődőket. Az eddigiektől eltérően, a mostani Versek fejből című kvízjáték nem a KAHOOT, hanem a Quizizz oldalán kerül megrendezésre. A kitöltésre tíz perc áll majd rendelkezésre, az eredményhirdetés posztjában pedig újabb játék várja majd a szerencséseket. A versválogatás mellett holnap Janikovszky Éva Égigérő fű című regénye is megjelenésre kerül az ifjúsági sorozat tizedik köteteként.

A közös ünneplés természetesen a harmadik születésnap alkalmával sem maradhat el. Április 10-én online formában tart „olvasós beszélgetést” Vecsei H. Miklós Beck Zolival és Mucsi Zoltánnal kiegészülve a versantológia kapcsán. Az esemény végén a részvevőknek is lesz lehetősége kérdéseket feltenni. További információkat a POKET hivatalos Facebook oldalán lehet olvasni.

Kiemelt kép: Beck Zoli, Mucsi Zoltán és Vecsei H. Miklós (Fotó: POKET Facebook)