A Budapesti Operettszínház ma nagyszabású sajtótájékoztató keretében mutatott ízelítőt a nemsokára debütáló Nine című musicalből. A magyarországi ősbemutató sztárszereposztással, monumentális díszlettel és különleges jelmezekkel várja majd a nézőket!

A közönségtalálkozóval egybekötött sajtóeseményt a teárum igazgatója, Kiss-B. Atilla nyitotta meg, aki köszöntőjében kiemelte, hogy mennyire fontos a társulat számára, hogy olyan törzsnézőik vannak, akik az elmúlt másfél év nehézségei ellenére is kitartottak a színművészek mellett. Egyesével köszöntette a musical alkotógárdáját is, akik hamarosan – szeptember 24-én – egy embert próbáló próbafolyamat végére érnek végre.

Az előadás rendező Balázs Zoltán számára nem ismeretlen a zenés műfaj, de most először állít színpadra musicalt. A társulattal azonnal megtalálta a közös hangot, a vele dolgozó színművészek pedig nagyra értékelték felkészültségét és precíz instrukcióit, illetve azt, hogy minden szereplővel igyekezett külön-külön is megtalálni a közös hangot. Erről beszélt Bánsági Ildikó is, aki a főszereplő, Guido édesanyját alakítja majd a darabban, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő elmondta, hogy hosszú évek óta nem dolgozott ilyen összetartó és egymást segítő csapatban.

Bánsági Ildikó a Nine sajtótájékoztatóján (Fotó: Kovács Milán)

A monumentális díszletet Szendrényi Éva jegyzi, aki a rendezővel együtt dolgozta ki a látványos koncepciót: számos szint és lépcső tárul majd a nézők szeme elé. Ehhez igazodnak a látványos jelmezek, amelyekről Németh Anikó tervezőnő elmondta, hogy minden szereposztásra külön készültek. Bolba Tamás, a produkció zenei vezetője néhány humoros kulisszatitkot árult el a próbafolyamatról, a sajtótájékoztató közben pedig a musical legszebb dalai hangzottak el mások mellett Dolhai Attila, Auksz Éva, Szulák Andrea és Szomor György előadásában.

A Nine premierjére már csak szeptember 24-ig (a másod és a harmad szereposztás 25-én és 26-án debütál) kell várni, a műfaj szerelmesei egy újabb látványos showra számíthatnak a legkiválóbb művészek prezentálásában.

A Nine díszlete (Fotó: Kovács Milán)

Kiemelt kép: Dolhai Attila a Nine sajtótájékoztatóján (Fotó: Kovács Milán)