Október 1-jén mutatja be a Thália Színház Patrick Marber Közelebb című színdarabját Horváth Csaba rendezésében, Gubás Gabi, Zayzon Zsolt, Mózes András és Tóth Eszter főszereplésével.

Az angol szerző drámája 1997-es premierjét követően London és New York legnagyobb, és egyben legbotrányosabb sikerévé vált, a modern romantikát brutális mélységekig boncolgató anyag egyszerre beszél szabadon a szexualitásról, és az emberi kapcsolatokon belüli árulásról. A kritikusok a Közelebb-et a kilencvenes évek egyik legjobb új darabjának tartják, amely debütálását követően azonnal képes volt a kulturális szókincs részévé válni. 2004-ben Mike Nichols rendezett filmet a darabból Julia Roberts, Jude Law, Natalie Portman és Clive Owen főszereplésével, utóbbi két színművészt Oscar-díjra is jelölték alakításukért.

A szerelmi kvartett története tehát ismert: Alice (Tóth Eszter), egy fiatal, vagány sztiptíztáncosnő, Dan (Mózes András), egy valaha írói álmokat dédelgetett nekrológíró, Larry (Zayzon Zsolt), egy nyers modorú bőrgyógyász és Anna (Gubás Gabi), egy titokzatos fotóművésznő élete gabalyodik össze végzetesen, egy nagyváros sűrűjében. A Thália Színház színművészeivel ezúttal Horváth Csaba dolgozik, akinek korábbi rendezése, a Trainspotting színpadi adaptációja szintén a Thália Télikertben debütált. Az előadás jelmezeit Benedek Mari, a díszletet Kiss Benedek Kristóf és Kalászi Zoltán jegyzik.

Kiemelt kép: Zayzon Zsolt, Gubás Gabi, Tóth Eszter és Mózes András (Fotó: Bodnár Zsófia)