Januárban kezdte el próbálni a Thália Színház társulata Luca Caragiale Farsang című darabját, amelyet Keszég László értelmezésében láthatnak majd a nézők március 11-től a Nagyszínpadon.

„A történet főhőse Nicu, a világon mindennel ügyeskedő és bizniszelő vállalkozó. Kevés neki, hogy holmi tetoválószalont üzemeltessen, ezért – nem hivatalosan – befúrja magát a román kormányelitbe, hogy ott alkotóművészeti vénáját kidomborítva megszerezzen egy zsíros kulturális miniszteri állást. Azzal azonban nem számol, hogy a párhuzamosan futtatott szerelmi afférjai rettentően megnehezítik a dolgát, és amikor jön a farsang, a jelmezekben hirtelen már az sem egyértelmű, kinek kire is kell féltékenynek lennie. Az álarcok felkerülnek, a gátlások le, és a szerelmi sokszögben már nincs se igazság, se szégyen, se lelkifurdalás…” – áll az előadás színlapján.

A szerzőt a román irodalomtörténet a legnagyobb drámaíróként, illetve az egyik legfontosabb íróként tartja számon. Zűrzavaros éjszaka című darabja 1879-ben debütált, onnantól kezdve pedig sorra születtek tollából a sikeresebbnél sikeresebb művek, köztük 1885-ben a Farsang. A nagyvárosi kisemberről szóló megcsalós, félreértős vígjáték most Hamvai Kornél friss fordításában és átdolgozásában lesz látható, a főszerepben Vida Péterrel, akinek partnere lesz Gubás Gabi, Szabó Erika, Bokor Barna, Csőre Gábor, Hevesi László, Mózes András és Domokos László.

Kiemelt kép: Vida Péter az olvasópróbán (Fotó: Thália Színház)