Újszerű rendezésekkel, izgalmas dramaturgiai megoldásokkal és kitűnő színészi játékkal várja az érdeklődőket a Színművészeti Egyetemek Találkozója. A találkozó szervezője és lebonyolítója idén is a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház lesz.

Szeptember 21. és 26. között a Kelemen László Kamaraszínházban és a Ruszt József Stúdiószínházban rendezik meg 12. alkalommal a Szín-tárat. Az idei találkozón öt képzési hely, a Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Szent István Egyetem Kaposvár, Rippl-Rónai Művészeti Kar, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Színház és Filmművészeti Kara, az Újvidéki Művészeti Akadémia és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem képviselteti magát, valamint Pesti Magyar Színiakadémia és a Thália Tanoda növendékei is bemutatkozhatnak. A találkozó nem csak prózai, de a zenés vizsgaprodukciók bemutatását is fontosnak tartja, így nem kizárólag hagyományos színpadi feldolgozásokat lehet programpalettáján látni. A látott előadásokat szakmai zsűri fogja értékelni, amelynek tagjai Csapó Virág, Galambos Attila, Szabó Attila és Tóth Kata.

A 2021-es Színművészeti Egyetemek Találkozóján az alábbi program tekinthető meg:

Kelemen László Kamaraszínház:

09.21. 18.00 Rómeó és Júlia – Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves bábszínész osztály.

09.23. 17.00 A kaukázusi krétakör – Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, másodéves magiszteri osztály.

09.24. 20.00 Apácák/Hair – Thália Tanoda

Ruszt József Stúdiószínház:

09.23. 20.00 Mamó/Ajándékul vegyétek tőlem – Kolozsvári Babes-Bólyai Tudományegyetem, Színház és Film Kar, elsőéves mesterszakos hallgatók előadásai.

09.24. 17.00 Francia rúdugrás – Pesti Magyar Színiakadémia

09.25. 19.00 Az öldöklés istene – Újvidéki Művészeti Akadémia, negyedéves színészosztály.

09.26. 17.00 Lövészárok-dalok – MATE Kaposvári Campus Rippl- Rónai Művészeti Intézet, Színházi Tanszék, harmadéves színművész osztály

Kiemelt kép: Rómeó és Júlia a Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves bábszínész osztályának előadásában (Fotó: Facebook)