Hetven kulturális és művészeti programból álló eseménysorozat kezdődik július 4-én Szombathelyen, melynek keretében a többi között koncertek, tárlatok, borfesztivál, gasztronómiai bemutatók, szabadtéri mozielőadások és bábjátékok várják a látogatókat. Nemény András polgármester elmondta: széleskörű összefogás valósult meg, a programsorozat megalkotásába bekapcsolódott a város összes kulturális intézménye. A járványhelyzetre való tekintettel idén azonban a nagyszabású rendezvények helyett több kisebb eseményt rendeznek.

Az Érezd Szombathelyt! 2021 nyitásaként július 4-én a fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Isis Big Band ad koncertet a Történelmi Témaparkban, de a nyár folyamán újra lesznek majd a római kort autentikus módon bemutató játékok, illetve több könnyűzenei koncerten és egy borfesztiválon is részt vehetnek az érdeklődők. Július közepén a nagyközönség számára is megnyílik a szombathelyi víztorony és annak környéke, a KRESZ-park, amely családi programoknak ad majd otthon.

A Savaria Szimfonikus Zenekar augusztusban a Ferences-kertben Huszka Jenő: Lili bárónő című operettjét adja elő, a Csónakázó-tó szigetén tartanak majd bábelőadásokat, szeptemberben pedig Hang Tér Kép címmel rendeznek egész napos bemutatót a hajdani római kori település főterén, a Weöres Sándor Színház Weöres-tér címmel szintén a város főterén tart játékos társulati évadnyitót szeptember 11-én.