Március elején számoltunk be róla, hogy Schneider Zoltánnal a főszerepben jön az RTL Klub vadonatúj sorozata, A Séf meg a többiek, amely március 19-én rajtolt el a csatornán. A szituációs komédia középpontjában – hasonlóan a TV2 sorozatához, a Pepéhez – egy étterem és annak vezetője áll, ám itt egy budapesti előkelő hely, a Monet a főszereplő, amely az alkoholista és sportfogadásfüggő séf (Schneider Zoltán) szeme fénye. Még akkor is, ha egy rakás furcsa alak dolgozik a kezei alá, akik közé egy új arc is csatlakozik egy zöldfülű szakács (Jéger Zsombor) képében.

A Séf meg a többiek tehát olyan koncepcióra épül, amely egyaránt tartogat viccesebb és érzelmesebb pillanatokat is, a szereplőgárda pedig csupa ismert színészből (mint a már említetteken kívül Pavletits Béla, Csonka András, Anger Zsolt és Dobos Evelin) áll. Eredetileg azonban nem Jéger Zsombor formálta volna meg a történet újoncát, hanem Miller Dávid, akit az emberek láthattak maszkot viselni az Álarcos énekesben, műsort vezetni az X-Faktorban, indítani a napot az RTL Klub Reggeli című műsorában és játszani az Alvilág, a 200 első randi, valamint a Jófiúk sorozatokban. A fiatal színész szinkronizál is, az ő hangján énekelt az élőszereplős Aladdin és szólalt meg a Jumanji – Vár a dzsungelben Nick Jonas. 

A SorozatWiki megkeresésére az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatósága elmondta, hogy mi volt Miller Dávid távozásának az oka: „2021 egészen biztosan Miller Dávid éve volt az RTL Magyarországnál: a Reggeli műsorvezetőjeként rendszeresen köszöntötte a nézőket, szerepet vállalt a Hotel Margaret című sorozatban és a jubileumi, 10. X-Faktor házigazdájaként októbertől december közepéig egy többórás, élő showműsorban bizonyította rátermettségét. A tévés munkái mellett rengeteget szinkronizált, külföldi tv-filmeket és sorozatokat forgatott, az Álarcos Énekes megnyerése után pedig elindult szólóénekesi karrierje, dalokkal jelentkezett, amiket az X-Faktorban lehetősége is nyílt bemutatni, és hónapokig készült zenekarával az élőzenés koncertekre. Érthető módon elfáradt és pihenni szeretett volna, így jelezte a sorozat alkotóinak, hogy mégsem tudja vállalni a szerepet. A március 19-én indult szitkom főszerepét, Milánt az Örkény István Színház kiváló színművésze, Jéger Zsombor formálja meg.”

Kiemelt kép: Miller Dávid (Fotó: RTL)