Október 6-tól már mindenki jegyet válthat a Müpa 2024-es programjaira. A 2023/24-es évad keretein beül nem csak a Chicagói Szimfonikusok érkeznek Magyarországra, hanem a bluegrass legenda Béla Fleck is, sőt az Aurevoir is szimfonikus keretek között zenél majd a színpadon. A kortárs magyar irodalom szerelmesei pedig semmiképpen ne dőljenek hátra, nekik is bőven lesz miből válogatniuk.

Szabó T. Anna, Krusovszky Dénes, Tompa Andrea mind a Literárium estek vendégei lesznek, de bemutatkozik Grecsó Krisztián Időkirakó című műsora is. Komolyzenei színtéren a hagyományokhoz híven 2024-ben is Fischer Ádám indítja a programok sorát Haydn A teremtés című remekművével, amelyben visszatér a 2023-as Bartók Tavasz nagy kedvence, Benjamin Appl is.

Az Aurevoir mellett a Papírsárkányok is fellép majd a Müpában, akik idén tavasszal megjelent albumuk dalait neoklasszicista hangszerelésben mutatják be, de Oláh Ibolya is érkezik saját zenekarával. Aki inkább népzenét hallgatna, az se keseredjen el, hiszen Sebestyén Márta is a fellépők sorát gazdagítja, méghozzá egy nagyon különleges formációval, ugyanis pályatársainak immár kamasz gyermekeivel lép majd színpadra. Továbbá jelen lesz a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben Diana Damrau is, aki műsorában a műfaj két magyar klasszikusa, Lehár Ferenc és Kálmán Imre műveiből válogatott.

A tánc is elvarázsol majd minket, ugyanis jelen lesz a Szegedi Kortárs Balett népszerű mesebalettje a Hamupipőke és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Végvárak, vitézek című ifjúsági előadása.

A Müpa+ hűségprogram platina tagjai már október 3-án jegyet válthatnak, az arany fokozatúak 4-én, ezüst szinten pedig 5-én 10 órától. A hűségprogram alapszintű tagjai a nagyközönséggel együtt, október 6-án 10 órától csaphatnak le a 2023/24-es évad frissen bejelentett előadásaira.

Kiemelt kép: Diana Damrau is Budapestre érkezik (Fotó: Jiyang Chen)