Szeptember 16-án este 8 órakor tartanak felolvasószínházi előadást Térey János Epifánia királynő című drámájából a felújítás alatt álló debreceni Csokonai Színházban a társulat művészei.

Térey János 2014-ben született drámájában a főhős Epifánia, aki egy matriarchális királyságot örököl zsarnoki anyja után. A hagyatékkal együtt hősnőnk megkapja az államcsődöt és egy éppen kitörő polgárháborút, így menekülnie kell. A legkülönbözőbb vidékeken átkelve az örökségével és saját érzelmeivel is meg kell küzdenie.

„Számomra a hit körül mozog ez az időtlen nyelvű, költői szöveg. Háborús helyzetben játszódik és a nőről, mint túlélőről szól, akinek hitben, politikában, munkában, gyerekvállalásban, elkötelezettségben helyt kell állnia. A háborút férfiak indítják, a nők túlélik” – beszélt a drámáról Hajdu Imelda, a felolvasószínházi előadás szerkesztő-rendezője.

Az eseményen közreműködik Mészáros Ibolya, Vékony Anna, Wessely Zsófia, Újhelyi Kinga, Nagy Kíra, Balázs-Bécsi Eszter, Gelányi Bence, Mercs János, Horváth Julianna. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött, ezt az event@csokonaiszinhaz.hu címre várja a színház még a mai napon. 

Kiemelt kép: a 2022-es Térey Könyvünnep sajtótájékoztatója (Fotó: Miskolczi János)