Jövő év elején, január 12-én mutatják be a Pesti Magyar Színházban Luigi Magni és Bernardino Zapponi nagyhatású filmjéből, a Legyetek jók, ha tudtok!-ból készült előadást. Az egész család számára színházi élményt nyújtó zenés játékot Nagy Viktor, Nádasdy Kálmán- és Jászai Mari-díjas rendező viszi színre a főszerepben a Kossuth-díjas Eperjes Károllyal.

„Az 1500-as évek Rómájában játszódó színdarab Néri Szent Fülöp életét dolgozza fel, aki nem szabályok szerint éli meg a hitét, hanem puszta jósággal, és ezt tanítja a koldus gyerekeknek is. Ez azonban felingerli a sátánt, aki hatalmát látja veszélyben. Megindul a jó és a rossz küzdelme, melynek központjában Cirifischio, az éles eszű, melegszívű római utcagyerek áll” – írják a színlapon.

Az olvasópróba (fotó: Juhász Éva/Magyar Színház)

A héten tartották meg az előadás olvasópróbáját. Eperjes Károly mellett a további szerepekben Pavletits Béla, Telekes Péter és Rancsó Dezső is látható lesz, vendégművészként Nemes Wanda és Gregor Bernadett is színpadra lép, Végh Péter pedig a Folytassa, Ciceró! után egy újabb előadásban kapott szerepet a Magyar Színházban.

Szereplők: Eperjes Károly (Fülöp atya), Pavletits Béla (Cirifischio), Nemes Wanda (Leonetta), Telekes Péter (Ignác atya), Végh Péter mv. (Sixtus pápa), Rancsó Dezső (Jacomo, fazekas mester), Gregor Bernadett mv. (Mór nő), Juhász Levente (Bíboros), Szatmári Attila (Elia, szabómester), Tahi József (Fulgenzio, idős pap), Oláh Béla an. (Parancsnok), Kováts Veronika an. és Venczli Zóra an. (Római kurtizánok)
Alkotók: Jasenko Conka (díszlettervező), Rátkai Erzsébet (jelmeztervező), Lázás Zsigmond (zenei vezető), Magony Enikő (korrepetitor), Gyenes Ildikó (koreográfia), Deme Zsófia (súgó), Szép Zsolt (ügyelő), Lévai Ágnes (rendezőasszisztens), Nagy Viktor (rendező)
Bemutató: január 12.

Kiemelt kép: Eperjes Károly az olvasópróbán (fotó: Juhász Éva/Magyar Színház)