A Paprika Studios és az RTL Magyarország közös szervezésében minden évben meghirdetésre kerül a Hypewriter-pályázat, amelynek keretében a legjobb sorozatötletet keresik és díjazzák, egy szerencsés alkotó pedig nemcsak a 10 ezer eurós fődíjat viheti haza, hanem az ötletéből teljes értékű pilot is készül az RTL-re. A nemzetközi televíziós pitchfórum tavalyi fordulójában Besenyei Katalin diadalmaskodott az Angyaltrombiták című ötletével, amelynek első részét az Oscar-díjra jelölt és Arany Medve-díjas Enyedi Ildikó (A feleségem története, Testről és lélekről) forgatta le. 

Az Angyaltrombiták története a Viharsarokban játszódik, a középpontban pedig Anna és Jázmin állnak, akik emberkereskedelem áldozatai voltak, most pedig egy magyarországi védett házban laknak. Miután azonban megtudják, hogy Jázmin húga is külföldre kerülhetett, megszöknek, hogy megmentsék a lányt és bosszút álljanak a maffián. A rendező is nagyon izgalmasnak találja a koncepciót, a következőt nyilatkozta a sztorival kapcsolatban: „Sokrétegű és sok szempontból roppant eredeti alkotásról van szó, ami, az emberkereskedelem nagyon komoly témájáról szeretettel, humorral, fordulatosan beszél, miközben mély pszichológiai igazságokra világít rá. Két egyáltalán nem szokványos hős, ha úgy tetszik két szuperhős története ez, amely segít abban, hogy ehhez a számunkra nagyon távoli, idegen traumához olyannyira közel kerülhessünk, hogy esetleg tudjunk ellene tenni is. Kipróbált, nagyon klassz munkatársakkal dolgoztunk a felvételen. Úgy indultunk ide, hogy csinálunk egy érzelmes, szívhez szóló thrillert, ami úgy tűnik sikerült is”.

 

Az első epizód forgatása Baranyi Emmával (A kék madár), Kurta Nikével (A feleségem története) és Berki Szofival (A Mentor) a főbb szerepekben 10 napig tartott, a bemutatója a Hypewriter 2022-es döntőjén lesz, majd az RTL Magyarország a közönség elé tárja. Az operatőr Vaszari Júlia (Békeidő) volt, a jelmezekért Karácsony Ilona (Panzio/Moló) felelt, a látványtervezést Láng Imola (A feleségem története) végezte. 

Kiemelt kép: Enyedi Ildikó a forgatáson (Fotó: RTL Magyarország)