Június végén mutatta be a Sztalker Csoport a POKET Zsebkönyvsorozat 18. kötetét, Piotr Szewc Pusztulás című regényét Kováts Adél, a Radnóti Színház igazgatója nagyköveti képviseletében. A POKET Zsebkönyvek legújabb, szám szerint 19. kötete egy olyan ifjúsági regény lesz, amely közel 20 évvel ezelőtt, akár csak pár éve a Harry Potter, meghatározó olvasmánya volt a kiskamaszoknak.

A Rémségek cirkusza 2000-ben jelent meg Angliában, alig pár hónappal később már Magyarországon is kapható volt a 12 Vámpír-könyvek sorozat első része. A széria – ahogyan sok más országban – nálunk is kiemelkedő sikereket ért el, a regényeket többször is utánnyomták, 2005-ben, a sorozat utolsó kötetének megjelenését követően a szerző, Darren Shan Magyarországra látogatott. (Ezt követően további két alkalommal dedikált hazánkban, minden látogatásakor 2-3 napon keresztül, több városban találkozhattak vele az olvasók.)

A Rémségek cirkuszában megismerkedünk a kamasz Darren Shannel, aki rajong a pókokért. Mikor barátjával, Steve-vel együtt részt vesz a városba látogató Rémségek Cirkusza bemutatóján, ahol egy igen különleges műsorszám keretében megismerkedik Mr. Crepsley-vel és Madame Octával, elhatározza, hogy megszerzi a mérgespókot. Ettől még azt sem tartja vissza, hogy azon az estén egy beszélgetést kihallgatva tudomást szerez arról, hogy Mr. Crepsley valójában vámpír. A pókkal kötött szövetsége azonban nem várt fordulatokat hoz, hamarosan pedig legjobb barátjának élete lesz a tét.

A kötet bemutatója július 24-én 22 órakor lesz a TRIP Hajón, amelyen részt vesz Ember Márk, a Vígszínház fiatal színművésze, a könyv nagykövete, aki többek között emiatt a regény miatt szerette meg gyerekként az olvasást. A megszokottól eltérően a Sztalker Csoport szeretné, ha a bemutató program az olvasók ötlete alapján valósulna meg, ezért a Facebook-eseménynél várják az ötleteket.

A POKET zsebkönyvsorozat eddig megjelent kötetei:

Molnár Ferenc – A Pál utcai fiúk
Lewis Carroll – Alice Csodaországban
Esterházy Péter – És mesélni kezdtem…
Karinthy Frigyes – Utazás a koponyám körül
Szerb Antal – Utas és Holdvilág
Virginia Woolf – Orlando
Csáth Géza – Egy elmebeteg nő naplója
Krúdy Gyula – Ady Endre éjszakái
Bohumil Hrabal – Gyöngéd barbárok
Antoine de Saint-Exupéry – A kis herceg
Hajnóczy Péter – A halál kilovagolt Perzsiából
Kira Poutanen – A csodálatos tenger
Rejtő Jenő – A tizennégy karátos autó
Rejtő Jenő – Csontbrigád
Háy János – Sztreccs
Viktor Pelevin – Kristályvilág
Szabó Magda – Az őz
Piotr ​Szewc – Pusztulás
+ Versantológia – A szarvassá változott fiú kiáltozása a titkok kapujából

A POKET-automaták helyei: Budapest: Déli Pályaudvar, Széll Kálmán tér, Móricz Zsigmond tér, Keleti Pályaudvar (M2 mozgólépcső), Vígszínház, Madách tér, Batthyány tér (HÉV) és Gödöllő (MUZA), Komárom (Brigetio Gyógyfürdő), Szentendre (HÉV), Tata (Kossuth tér), Veszprém (Hangvilla), Szolnok (Aba-Novák Agóra), Eger (Dobó tér)

Kiemelt kép: Ember Márk (fotó: Lángoló Gitárok)