Ma ünnepli 30. születésnapját Ember Márk színész, énekes.

Ember Márk 1993. január 16-án született Budapesten. Édesapja orvos, édesanyja gyógypedagógus, aki színjátszó csoportot vezetett, amelynek Márk is tagja volt gyermekként, így egész korán találkozott a művészi léttel. A gimnázium elvégzése után a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója lett, Máté Gábor és Dömötör András osztályában 2017-ben szerzett diplomát. A színházi élet mellett korán megmutatkozott zenei tehetsége is, több hangszeren is megtanult játszani, amelyet több darabban is kamatoztat.

Az egyetemi gyakorlatát a Vígszínházban töltötte, majd a diploma megszerzése után csatlakozott a teátrum társulatához állandó tagként. Játszott A padlásban, a Kozmikus magányban, de szerepe van a mai napig A diktátorban, amiben a Tudósítót alakítja és A nagy Gatsby-ben, amiben Tom Buchanan bőrébe bújik. A Pál utcai fiúkban is színpadra lép, ráadásul ennek a darabnak köszönhetően állt össze A Grund – vígszínházi fiúzenekar, amelynek azóta is aktív tagja. 2020-ban társulatot váltott, és a Thália Színházhoz szegődött, jelenleg olyan előadásokban láthatjuk a teátrumban, mint a Rettenetes szülők, vagy a Varázslat egy nyáréjszakán.

Színházi szerepei mellett a képernyőn is hódít, az Oltári csajok RTL-es, vagy a Doktor Balaton című TV2-s telenovellában is megmutatkozott, de az Ida regénye vagy az Ecc-pecc című magyar filmek szereplőgárdájának is tagja volt. A fikciós tematikát kicsit félretéve pedig a zenei tehetségét is megvillogtatja a képernyőn, hiszen 2020-ban indult A Dalban, majd 2022-ben a Sztárban sztár című műsorban, mindkét produkcióban kiváló eredményeket ért el.

Kiemelt kép: Ember Márk (Fotó: Juhász Éva)