Színház élmény mozi minőségben a kanapéról – ezt kínálja a SzínházTV online színházi streamingszolgáltató platform, amelyen keresztül vidékről és külföldről egyaránt, barátok vagy a család társaságában otthonról, kényelmesen nézhetnek élő előadásokat a színházrajongók.

A novembertől elérhető platform célja, hogy minél több emberhez eljutassa a színház adta varázslatos élményt, így azokhoz is, akik bármilyen oknál kifolyólag nem tudnak személyesen ellátogatni kedvenc játszóhelyeikre. „Nagy reményekkel és szenvedéllyel dolgozunk a SzínházTV-n, és remélem a nézőink is ilyen lelkesedéssel használják majd a platformunkat. Szeretném, ha az előadásokra a világ minden részéről be tudnának csatlakozni a színházkedvelők, és azokhoz is el tudnánk juttatni a magyar előadásokat, akiknek nincs lehetőségük elutazni és személyesen megnézni egy-egy darabot.” – mondta Radnai Márk, a SzínházTV megálmodója. Az előadásokat a legmodernebb technikával, hat 4K Ultra HD minőségű kamerával, élőben az adott teátrumból streamingelik, így aki otthonából nézi a produkciót, neki is ugyanabban az egyszeri és megismételhetetlen élményben lesz része, mint annak aki a színház nézőteréről élvezi a darabot. A platformon egyelőre a az Orlai Produkciós Iroda, a Katona József Színház, a Játékszín és a Centrál Színház darabjaira válthatnak jegyet az érdeklődők, ám a jövőben remélik, hogy még több színház előadásaival bővülhet a kínálat.

A SzínházTV azonban nemcsak az előadások közvetítésével szeretne hozzájárulni a színházkedvelők esti kikapcsolódásához, a darabok megtekintése utáni ugyanis fórumokat is igyekeznek szervezni a készítők, ahol a nézők beszélgethetnek egymással, az alkotókkal és a színészekkel, valamint exkluzív tartalmakhoz is hozzáférhetnek. A közvetítések és az extra műsorok háziasszonya Kovács Patrícia lesz, aki beavatja majd a nézőket az előadások kulisszatitkaiba és érdekességeibe. „Izgalommal és lelkesedéssel várom a munkát, hiszen a streamingszolgáltatás újdonság mindannyiunk számára. Fantasztikus ötletnek tartom eljuttatni az előadásokat és a magyar kultúrát mindenki otthonába Amerikáról Ausztráliáig.” – mondta el a színművésznő.

Az első előadás Bodó Viktor Egy őrült naplója című rendezése lesz, Keresztes Tamás főszereplésével, november 12-én este 19 órától.

Kiemelt kép: Kovács Patrícia (Fotó: Zsigmond László)