Középiskolásoknak szóló országos tehetségkutatót indított a Déryné Program: az összművészeti versenyre zene, próza, dráma és színház, valamint tánc és mozgás kategóriában várják a jelentkezéseket, a megmérettetés pedig egy három napos minifesztivállal, a KultCamp táborral zárul.

A Déryné Program célul tűzte ki, hogy lehetőséget biztosítson a közoktatásban tanuló diákok számára, akik szeretnék megmutatni tehetségüket, ezzel képviselve osztályukat, iskolájukat egy tehetségkutatón. Az összművészeti verseny az online térben zajlik: a versenyzőknek a szervező által biztosított felületen keresztül, legkésőbb június 16-ig egy maximum öt perces videót kell feltölteniük, amelyben megcsillogtatják tehetségüket. Kategóriánkként egy szakmai és egy közönségdíjas kerül kiválasztásra. Az értékes nyeremények mellett a döntősök felvételt nyernek a július 20. és 23. között megrendezésre kerülő KultCamp elnevezésű táborba, a kategória legjobbjai pedig fellépési lehetőséget nyernek kettő hazai könnyűzenei-, kulturális fesztiválra a 2023/2024-es szezonban.

A KultUp témanapok kiteljesedése, a tehetségkutató csúcspontja, közösségépítő minifesztivál Sátoraljaújhelyen a Rákóczi táborban a Déryné Fesztivál keretein belül. A cél a tehetséggondozás mellett a közösségépítés: a fiatalok a táborban kvízesteken, vetélkedőkön, készségfejlesztő foglalkozásokon, valamint sporteseményeken vehetnek részt. A tábori élményeket megfejelve a Déryné Fesztivál színes programkavalkádjának köszönhetően színházi előadások, valamint koncertek is várják a táborozókat.

A regisztráció és további infó a KULTUP oldalán érhető el.

Kiemelt kép: A KULTUP középiskolai programja (Fotó: Érdi Róbert)