A fiatal szabadúszó színésznő, Galambos Zsófi húszas évei közepén fedezte fel a festészet iránti szenvedélyét, most pedig első önálló művészeti kiállítására készül „Aphrodité pöttyöslabdával” címmel. A 13 absztrakt expresszionista festményt bemutató kiállítás érzéki csemegének ígérkezik, amely a befogadókat a színek, textúrák és érzelmek absztrakt világába kalauzolja. Minden egyes darab a művész legbelsőbb gondolatait és érzéseit tükrözi, amelyeket a merész ecsetvonások és az élénk színek dinamikus használata közvetít.

A kiállítás címét a szerelem és a szépség ókori görög istennője, Aphrodité ihlette, a pöttyös labda pedig a művésznő munkáinak játékos és szeszélyes jellegét jelképezi. Galambos Zsófi művészként hisz abban, hogy az alkotás erőteljes módja az érzések megtapasztalásának és kifejezésének. A festmények személyes útjának és az életről alkotott egyedi szemléletének leképeződései, melyeken keresztül a szenvedélyt, a szépséget, a női energiák szeszélyességét, a vesebetegséggel való küzdelmeit dolgozza fel. 

A kiállítást március 23-án, csütörtökön 20 órakor Karafiáth Orsolya költő nyitja meg a Werk Café épüleléteben, a rendezvényre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Kiemelt kép: Galambos Zsófi (Fotó: Iványi Benjámin)