Április 29-én mutatják be a Centrál Színházban Az ártatlanság vélelme (Prima Facie) című monodrámát, a WhatsOnStage Awards legjobb darabja Martinovics Dorina előadásában debütál Budapesten.

A nemi erőszak ügyekben sikeres ügyvédnő maga is áldozattá válik. Vajon ahhoz elég lesz-e a tehetsége, hogy megvédje magát a férfiak alkotta jogrend keretei között? Suzie Miller monodrámája 2022 legelismertebb londoni produkcióinak egyike volt, a darab a nemek alá- és fölérendeltségének örökérvényű kérdésére keres választ. A Harold Pinter Színházban két hónapig futó, a szezonban egyedülálló sikert arató előadás idén három kategóriában nyert WhatsOnStage Awards jelölését: Legjobb darab, legjobb előadó (Jodie Comer) és legjobb grafikai tervezés. „Eddigi pályám során egy dologban voltam biztos, hogy soha életemben nem csinálok majd monodrámát. Ellene megy mindennek, ami engem a színészetben érdekel, vagy motivál. Hogy most mégis erre készülök, abban az anyag teljesen egyedülálló közérdekűsége, az ezt London után már a Broadwayn játszó Jodie Comer személye és a Centrál csapata hatalmas szerepet játszanak. Rettegek és nagyon várom!” – mondta el a hazai előadás főszereplője, Martinovics Dorina.

Az  előadás rendezője Puskás Samu, aki szerint „tíz évente egyszer gazdagszik a drámairodalom olyan elemi erejű darabbal, mint a Prima Facie. A férfiak alkotta jogrendről nőként mesélő monodráma ez, hőse a bántalmazókat sikeresen védő ügyvéd, aki egyszer csak bántalmazottként a tanúk padján találja magát. Rendezői bemutatkozásnak igazi mélyvíz, megtisztelő, hogy olyan kiváló színésznő munkáját segíthetem, mint Martinovics Dorina.” Puskás Samu szülei, Puskás Tamás és Básti Juli révén tanult a színház nyelvén, a londoni Middlesex egyetem ipari formatervező szakának elvégzése után 2020-ban a New York Film Academy Los Angeles-i campusán szerzett színész diplomát, Az ártatlanság vélelme lesz az első rendezése, amelynek szövegkönyvét Hárs Anna ültette át magyarra.

Kiemelt kép: Martinovics Dorina (Fotó: Puskás Dávid)