Első ízben, május 6-án, 17 órától kerül megrendezésre a Női irodalmi páholy, a tegnap.ma irodalmi portál és a KELLO közös szervezésében. Az asztaltársaság – három kortárs írónő: Döme Barbara, Kégl Ildikó és Lőrincz P. Gabriella – ezúttal a női írók-költők helyzetéről és egyéb aktuális jelenségekről beszélget. Saját és közönségük gondolatait foglalkoztató témák kerülnek majd terítékre, úgyis, mint, hogy háttérben vannak a kortárs női írók? A férfiak lennének többségben az irodalomban? Ők határozzák meg az aktuális trendeket? És hogy mit írjon egy nő, hogy meghallják a hangját?

A három írónő – három különböző világ, ami mégis közös bennük, a humor, a hitelesség, hogy műveiken keresztül mernek provokálni és az, hogy szívük-lelkük kiterítik az olvasók elé. A rendezvénynek külön aktualitást ad Nemes Nagy Ágnes születésének 100. évfordulója, az írónők rá is emlékeznek.

A beszélgetést Rácz András a Könyvkultúra Magazin főszerkesztője vezeti be, majd a három író saját műveiből is felolvas, sőt a közönség dedikált könyveket nyerhet. Az esemény helyszíne a KELLO Tankönyvcentrum színházterme (1085 Budapest, József Krt. 63.), ahova a belépés ingyenes, a beszélgetés pedig teljes egészében visszanézhető lesz a  tegnap.ma irodalmi portálon.

Kiemelt kép: Kégl Ildikó kortárs írónő