A Beszélő levelek –  kinyílik a hírességek postaládája címmel 2016 őszén útjára indult színházi-irodalmi programsorozatban egy házigazda és öt előadóművész segítségével ismert és kevésbé ismert emberek, történelmi személyek, művészek, politikusok életébe pillanthatnak be a nézők különleges, szellemes, szerelmes vagy épp történelemformáló leveleiken keresztül.

A pünkösdi és az azt követő hétvégén két műsort is láthat a közönség: a május 22-től megtekinthető közvetítésben Csiby Gergely, Fullajtár Andrea, Kaszás Gergő, Spilák Klára és Szántó Balázs tolmácsolásában a közönség megtudhatja például, hogy miért írt panaszlevelet egy nő Steven Spielbergnek az E.T. megtekintése után, mit tanácsolt Joe Biden egy dadogó diáknak, és hogyan évődött egymással leveleiben Bajor Gizi és Vajda Ödön; de a nézők megismerhetnek néhányat a történelem legszellemesebb táviratai közül is. A műsort a Uknow Duo dalai színesítik, a házigazda pedig Ódor Kristóf.

A május 29-től elérhető adásban kiderül, hogy mit írt II. Erzsébet édesapja a lányának az esküvője napján; min háborodott fel G.B. Shaw a londoni operaházban, miért szerette volna visszaadni néhány szerepét Jászai Mari, és hogyan lett egy antikvárium egy különleges barátság szülőhelye. A leveleket Eke Angéla, Epres Attila, Fesztbaum Béla, Hegedűs D. Géza és Vándor Éva olvassa fel, a műsor zenész vendége az Infusion Trióból és a Follow the Violinból is ismert Farkas Izsák. A műsor házigazdája Bősze Ádám lesz.

Jegyeket az alábbi weboldalon keresztül válthatnak.