Gauder Áron még 2004-ben robbant be a köztudatba a Nyócker című animációs filmjével, amelyben olyan ismert emberek adták arcukat és hangjukat a karakterekhez, mint Szabó Győző, Pindroch Csaba, Csőre  Gábor, Gesztesi Károly, Roatis Andrea, Badár Sándor és L.L. Junior. A rendező 2012-ben teljesen újravágva, vadonatúj jelenetekkel és meglepetés zenékkel megtoldva, 3D-ben mutatta be újra filmjét, azóta pedig olyan alkotásokkal jelentkezett, mint A kőbaltás ember és a Boxi.

Legújabb projektjében, a Kojot négy lelke című egész estés animációs filmben az indiánok varáslatos teremtéstörténetét a mitikus Kojot kalandjain keresztül meséli el. A Nemzeti Filmintézet támogatásával, a Cinemon Entertainment (Salamon király kalandjai, Lengemesék) gyártásában, száz alkotó több mint ötvényi munkájának köszönhetően elkészült mű forgatókönyvét Bereményi Géza (Kincsem, Szabadság, szerelem) és Gaudner Áron írták, és igyekeznek emlékeztetni minket arra egy letűnt világ bölcsességein keresztül, hogy az emberiség előtt álló kihívások egyetemesek, mindenkinek meg kell találnia a helyét a teremtmények között, az élet nagy körforgásában. Ebből ad ízelítőt a legelső előzetes is: 

A Kojot négy lelke 2023. március 16-tól lesz látható a Vertigo Média forgalmazásában. A főszereplőknek Bozsó Péter, Papp János, Pikali Gerda és Széles Tamás kölcsönözték a hangjukat, míg a mellékszereplőket többek között olyan színészek szinkronizálták, mint Scherer Péter, Kautzky Armand, Debreczeny Csaba, Vida Péter, Schneider Zoltán és Faragó András. 

Kiemelt kép: Kojot négy lelke (Fotó: Cinemon Entertainment)