A Megafilm gyártásában, a Nemzeti Filmintézet támogatásával, Helmeczy Dorottya és Kálomista Gábor (Elk*rtuk, El a kezekkel a papámtól!) produceri felügyeletével, Madarász Isti (Hurok, Átjáróház) rendezésben valósult meg Móricz Zsigmond Tündérkert című regényének feldolgozása, amelyet egy nyolcrészes sorozatként láthatnak majd az érdeklődők a Duna Televízió műsorán. 

A történelmi politikai thriller Báthory Gáborról és tanítómesteréről, Bethlen Gáborról szól, és olyan kérdésekre keres választ, minthogy milyen emberek voltak azok, akik között eldőlt, ki lesz Erdély fejedelme, milyen szándék vezérelte őket és milyen belső konfliktusokkal kellett megküzdeniük. Lesz benne szerelem, erotika, intrika, harc és humor is, szóval minden, ami egy történelmi sorozathoz kell.

Helmeczy a következőket mondta el a produkcióról: „A Tündérkertnek elengedhetetlen érdeme, hogy bemutatja Magyarország és Erdély közös múltját, bemutatja, hogy a döntések ismétlik önmagukat, hogy mindaz, ami itt történik, milyen nagyon meghatározó Közép-Európa és a Kárpát-medence örökös élettörténetében. Megérteti velünk, hogy a hatalom, az ambíció, vagy egy országok közötti konfliktus nem feltétlenül politikai akarat, hanem egyéni törekvésekből, személyes kapcsolatrendszerekből, akár szerelmekből, házasságokból vagy a helyzet adta emberi viszonyokból épül fel. […] A Tündérkert nem más, mint egy nagyon fájdalmas mese a hatalomról és az azt kísérő szerelemről”.

A két főszereplőt Katona Péter Dániel (A tanár, Nyugati nyaralás) és Bokor Barna (Elk*rtuk, El a kezekkel a papámtól!) alakítják, rajtuk kívül pedig felbukkannak a sorozatban többek között olyan művészek is, mint Kálloy Molnár Péter, Szamosi Zsófia, Rajkai Zoltán, Pataki Ferenc, Szőke Abigél, Dobos Evelin, Gáspár Kata, Balsai Móni, Parti Nóra, Pál. D. Attila, Dimény Levente és Németh B. Kristóf is. 

A Tündérkert valamikor ősszel lesz látható a Duna Televízión. 

Kiemelt kép: Jelenet a Tündérkert sorozatból (Fotó: Mafab)