Először idén állítják színpadra Magyarországon Anthony Burgess (Gépnarancs) népszerű művét, az Egy tenyér ha csattant. A regényből a fiatal brit drámaíró, Lucia Cox készített színdarabot 2013-ban, melyből most Erdeős Anna rendez előadást a Mozsár Műhelyben. A történet főszereplője Janet és Howard Shirley, brit munkásházaspár, akiknek életét áthatja az 1960-as évek „konzervvilága”, egy igazi retró életérzés. Howard Shirleynek van egy különleges képessége: fényképezőgép agya van, amivel a másodpercek törtrésze alatt képes bármilyen adatot örökre rögzíteni.

Janet tökéletesen elégedett az életükkel. Napközben konzervet pakol, este konzervből főz, a nap végén pedig kényelmes kanapéjukba süppedve nézi a tévéből ömlő konzervet. Howard viszont többre vágyik, csak nem tudja, hogy pontosan mire. Vajon pénzzel megvehető bármi is abból, ami tartalmat adhatna az életének? A Dupla vagy semmi kvízműsorán mindenesetre szerencsét próbál.

A Szabó Erika, Ódór Kristóf és Mohai Tamás szereplésével készülő tragikomédia bemutatója október 5-én lesz. A premierre pedig Magyarországra érkezik Lucia Cox, a regényből színpadi változatot készítő írónő.

Kiemelt kép: Az Egy tenyér ha csattan promófotója (fotó: Mozsár Műhely)