Idén húsvétkor a világirodalom egyik legszebb regényének zenés adaptációját, a világ leghíresebb szerelemi történetét varázsolja a nézők otthonába a SzínházTV. Ráadásul nem is akármelyiket: Magyarországon először láthatjuk – online formában – a Moscow Operetta Theatre sikerdarabját, az Anna Kareninát.

A Moscow Operetta Theatre 2016. október 8-án mutatta be a Lev Tolsztoj nagyregénye alapján készült musicalt. A házas Anna Karenina és a szenvedélyes katonatiszt, Alekszej Vronszkij drámai és viharos szerelmi története az orosz nemesség csillogása és luxusa közepette játszódik a 19. század második felében. A musical szereplői a szerelem és az árulás, a szenvedély és a kötelesség, a remény és a kétségbeesés elsöprő érzelmeivel küzdenek. Bár közel másfél évszázad telt el a történet megszületése óta, a közönség elé táruló események időtlen minőségükben lebilincselőek és meghatóak.

Az előadást Alina Chevik rendezte, a főbb szereplőket váltott szereposztásban Olga Belyaeva, Ekaterina Guseva, Valerie Lanskaya (Anna Karenina), Dmitry Ermak, Sergei Lee (Vronszkij), Igor Balalaev, Alexander Marakulin (Karenin), Natalia Bystrova, Daria Yanvarina (Kitty), valamint Denis Demkiv és Vladislav Kiryuhin (Levin) alakítja. A produkció Magyarországon 2022. április 15-18. között, orosz nyelven, magyar felirattal lesz látható, kizárólag online, a SzínházTV műsorán.

Kiemelt kép: Jelenetkép az Anna Karenina musicalből (Fotó: karenina-musical.ru)