Szeptember 26-án megjelent Saya Noé második nagylemeze a Jupiter. Sejtelmes és ábrándos cím a fiatal énekesnő elmúlt két évét összefoglaló, 12 dalt tartalmazó albumnak. Sok minden történt vele rövid idő leforgása alatt, a hirtelen történő Malajziába utazástól, a New York-i Times Square óriáskivetítőjén át, egészen a Spotify női előadókat támogató kampányáig. Legújabb klipjében űrutazásról ábrándozó boltos lányt alakít, ám valószínűleg következő úticélja nem a Tejútrendszer lesz, ugyanis októbertől a V4 országokban turnézik.

Saya Noé, születési nevén Kőrös Mimi Kuala Lumpurban töltötte gyermekéveit, klasszikus zenész család gyermekeként. Magyarországra költözését követően pop zenére váltott, 2022-ben pedig Artisjus díjat kapott az év könnyűzenei dalszerzője és alkotója kategóriában. Tavaly azonban az élet közbeszólt, ugyanis határozatlan időre Malajziába kellett utaznia, beteg édesapját ápolta. Az énekesnő úgy véli, ez a furcsa itthonról hazaköltözés ihlette legújabb lemezét. Visszatért egykori gyerekszobájába, ahol az ember húszas éveit leginkább meghatározó, felnőtté válás gondolata egyszerre tűnt rendkívül közelinek és iszonyú távolinak.

Legújabb videoklipje, a Jupiter is ezt a fajta kettősséget ötvözi magában. A való életben egy fiatal lány újra abban az ágyban alszik, ahol egykor arról álmodozott mi lesz majd, ha nagy lesz, a Kelemen Barnabás rendezte klipben pedig egy boltoslány vágyódik el a kassza mellől egy másik bolygóra, mindez Székelyhidi Márk operatőr lencséjén keresztül.

Mimi eredetileg nem erre az alkalomra vásárolta asztronauta jelmezét, így talán érdemes megfogadnunk tőle egy tanácsot: ha az élet szkafandert ád, hallgasd meg az új Saya Noé lemezt!

Kiemelt kép: Saya Noé (Fotó: PR Garden)