Három évvel ezelőtt, 2015. október 23-án mutatták be a Pesti Színházban a Találkozást, Nádas Péter és Vidovszky László művéből készült előadást Eszenyi Enikő rendezésében. A magyar irodalom egyik legkiemelkedőbb alkotójának múlttal szembesítő műve nemzetközi sikerei után most utoljára lesz látható. Az 1956-os forradalom emlékére tűzik ismét műsorra október 23-án a Találkozást, melyet a Vígszínház Facebook oldalán 19 óra 30 perctől élőben is követhetnek azok, akik személyesen nem tudnak részt venni az előadáson.

„A Találkozás egy fiatalember és egy asszony szenvedéstörténete, amelyben a két főszereplő az emberi lélek legmélyebb rétegeibe ás le, és a világ legszebb szerelmes történetét mesélik el Nádas és a színház univerzális nyelvén. A két főszereplő találkozásának célja azonban nemcsak a múlt önkínzó felidézése, a tragédia újraélése, hanem a feloldozás és a megbékélés gesztusa is” – áll a színlapon.

Az előadás két főszereplőjét Börcsök Enikő és Király Dániel alakítja, további szerepekben Ember Márk, Földes Irmi, Gados Béla, Gilicze Márta, Hullan Zsuzsa, Igó Éva, Kopek Janka, Medveczky Balázs, Puzsa Patrícia, Tar Renáta, Viszt Attila lép színpadra. Az élő színházi közvetítés előtt, 19 órától Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója beszélget Földes Gábornéval, majd közvetlenül az előadás után a darab alkotóival.

Kiemelt kép: Vígszínház