Az év elején rendezték meg Budapesten a Színház- és Filmművészeti Egyetemek Nemzetközi Találkozóját, március végén pedig sor került Kecskeméten a jubileumi, tizedik Színművészeti Egyetemek Találkozójára. Alig hogy véget ért a Szín-Tár újabb rendezvényen mutathatják meg magukat a nagyközönség előtt a fiatal művészetis tehetségek. Idén április 12. és 14. között rendezik meg Székesfehérváron a Művészeti Egyetemek Találkozóját, ahol nem csak színészekkel, hanem táncosokkal, zenészekkel, valamint képzőművészekkel és munkáikkal is találkozhatnak az érdeklődők.

A Bekvart nevű színészzenekar is fellép a MET-en (fotó: Vörösmarty Színház)

A 2018-ban életre keltett rendezvénysorozat elsődleges célja, hogy a különböző művészeti egyetemek hallgatói találkozhassanak egymással. A második MET részt vevő iskolák között találjuk a Színház- és Filmművészeti Egyetemet, Magyar Képzőművészeti Egyetemet, MOME-t, Magyar Táncművészeti Egyetemet, Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karát, Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemet és újonnan csatlakozóként a Metropolitan Egyetemet és a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karát.

A hallgatók három napon keresztül a legkülönfélébb programokkal, előadásokkal, koncertekkel, vetítésekkel, kiállításokkal, workshopokkal és drámafoglalkozásokkal várják a székesfehérvári színházba, vagy annak környékére ellátogató embereket.

A részletes programot megtaláljátok a MET honlapján.

Kiemelt kép: Vörösmarty Színház