November 11-én, hétfőn Török Ferenc filmrendező nyitottaa meg az Élő plakát című kiállítást a Szimpla Kertben, amelyen – többek között – a Radnóti Színház plakátjai is megtekinthetők.

A Radnóti Színház három évvel ezelőtt kezdte meg a közös munkát Tóth Andrej képzőművésszel, grafikussal. A bemutatók nagy részének plakátjait és a teátrum Évados Magazinjainak grafikai koncepcióját is Tóth tervezi. Munkái számos kiállításon és megmérettetésen szerepeltek, idén A gondnok és a MOLIÉRE – the passion plakátjait beválogatták az Aranyrajzszög versengői közé. (Az Aranyrajzszög Díj a tervezőgrafika műfajában tevékenykedő kiemelkedő alkotók és alkotásaik elismerésére jött létre.)

A november 11. és január 5. között megtekinthető kiállításon, amely az Élő plakát címet viseli, Tóth Andrej több munkája is bemutatásra kerül. Az Opla projekt által szervezett biennálé olyan kulturális alkotásoknak enged teret, amelyek az autonóm és kereskedelmi grafika határán egyensúlyozó plakátművészet területén élnek. A műfajt képviselő grafikusművészek az elmúlt években valós megbízásokra készült kulturális alkotásaikból mutatnak be egy válogatást. Tóth Andrej mellett Bagossy Levente, Faniszló Ádám, Gál Krisztián, Kenczler Márton, Korolovszky Anna, Nagy Gergő, Neszmélyi Réka, Szabó Kristóf, Szabó Márton, Tóth Tamás és Varga Gábor Farkas munkái is kiállításra kerültek.

Kiemelt kép: Tóth Andrej (fotó: Radnóti Színház)